Община Благоевград се включва в международния лекоатлетически Световен пробег за мир

Община Благоевград ще се включи в международния лекоатлетически Световен пробег за мир. Инициативата ще се проведе на 22 септември. Факелът, символизиращ всеобщия стремеж на човечеството към по-мирен свят, ще бъде посрещнат в Благоевград в 14:45 часа. Обявен е сборен пункт пред хотел „Ален  Мак“ в 15:00 часа, след което пробегът ще премине по маршрут – Градска градина, ул. „Т.Александров“, МОЛ „Ларго“, Централна поща, зала „22-ри септември“, където участниците ще бъдат посрещнати и поздравени от кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов. В международната щафета може да се включи всеки жител или гост на града. В инициативата участие ще вземат и спортисти от всички спортните клубове и всички учебни заведения на територията на община Благоевград.  Желателно е участниците в инициативата да бъдат облечени с бели тениски.

Световният пробег е международна щафета, която има за цел да насърчи съпричастността между народите и да спомогне за изграждането на един обединен в усилията си за развитие свят. Провеждан вече трето десетилетие, в момента пробегът е най-мащабната и най-продължителна масова проява, посветена на мира.

Основател на Пробега за мир е индийският философ, поет, музикант и спортист Шри Чинмой (1931 – 2007), който вярва, че спортът е мощно средство за изграждане на по-хармоничен и единен свят. От 2005 до 2012 г. спортната проява се провежда като Световен пробег на хармонията.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене