ГОЦЕДЕЛЧЕВСКИ АВТО МОРГИ – ЦЕНТЪР НА ОРГАНИЗИРАНА АВТОМАФИЯ

Автокрадецът Антон Каменов – Тони Мафията, познат и като Дебелия, е имал собствена морга, в която е продавал части от задигнатите коли. Разкритията станаха, след като бандитът и аверът му Бисер Петров бяха задържани в четвъртък при опит да откраднат “Ауди А3”, което после да разфасоват.
Полицията започна тараш на автоморги в 5 града след зрелищната акция, наподобяваща сцена от екшън филм. Те проверяваха в Перник, Кюстендил, Гоце Делчев, Дупница и Радомир. Автоморгата на Мафията била открита в Перник. 28-годишният автокрадец не се криел и имал всички документи за нея. Там изскочили страшно много части на различни модели коли, крадени през последните месеци в София и страната.
В Гоце Делчев столичните криминалисти също намериха множество чаркове от крадени коли, най-вече от мерцедеси.
След като Мафията и Петров бяха заловени, пернишката полиция започна проверки по автоморгите. Криминалистите открили незаконно гробище, собственост на 42-годишен криминално проявен мъж. Там имало части от 19 коли, някои от тях крадени. В Бобов дол пък ченгетата се натъкнали на морга с двигатели на 11 задигнати автомобила.
Мафията и съучастникът му бяха хванати на тясно да крадат ауди в четвъртък в София. Те обаче нямали намерение да се предават и отпрашили към родния Перник. Бисер с аудито, а Мафията с форда, с който пристигнали в “Младост 1”. Полицаите повикали подкрепление. В преследването се включили 5-6 патрулки. След бясна гонка и неколкократни опити на крадците да избутат полицаите от пътя на караулката на “Владая” двамата били блокирани. Колите, с които пътували бандитите, блъснали патрулките. Бисер бил хванат и издърпан през счупеното странично стъкло, а фланелката на гологлавия татуиран исполин, се скъсала. 46-годишният мъж, висок около 1,90 м, прекарал над 2 часа проснат с лице към земята. Дебелия обаче бил по-нагъл. Той се забил с форда си в мантинелата и хукнал да бяга, но полицаите от спецзвеното “Кобра” го арестували, въпреки че ги ритал и блъскал.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене