Общините в Пиринско готови с проекти за малка по мащаби инфраструктура

Почти всички общини от област Благоевград се готвят усилено и ще подадат Заявления за подпомагане по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ по Програмата за развитие на селските райони. Това съобщават от Областен информационен център – Благоевград.

През изтеклата седмица от 12 до 16 септември 2016 година, екипът на Областен информационен център – Благоевград  проведе поредица от информационни срещи в общините Разлог, Банско, Белица, Якоруда, Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово, Сатовча, Сандански и Петрич. Целта на срещите беше да се представят актуалните към момента възможности за получаване на безвъзмездна финансова подкрепа от Европейските структурни и инвестиционни фондове за развитие на селските райони.

 Подмярката 7.2 е отворена за кандидатстване на 03 септември и приемът на заявления по нея ще продължи до 03 октомври. Общините от областта са избрали вече обектите, с които ще кандидатстват за финансиране. В повечето случаи, средствата ще бъдат насочени за строителство, реконструкция и/или рехабилитация на улици и тротоари, общински пътища и за образователна инфраструктура. 

Участниците в срещите бяха запознати и с актуалните към момента процедури по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Двете процедури, представени на проведените през седмицата срещи: „Активно включване“ и „Развитие на социалното предприемачество“ дават възможност да се подобри качеството на живот на хората с увреждания и техните семейства като се насърчи участието им на пазара на труда и се възстанови трудовата им активност.

Срещите на експертите от Областен информационен център с потенциални кандидати – общини, НПО, читалища, доставчици на социални услуги, работодатели и обучителни организации – ще продължат през идната седмица на 19 септември (понеделник) от 10:30 ч. в Симитли, а от 14:30 ч. в Кресна.

Информационната кампания на Областен информационен център – Благоевград ще приключи със срещата за гражданите на Струмяни, която ще се проведе на 20 септември (вторник) от 10:30 ч. в залата на читалище „Будител“.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене