След добрите игри на „Лудогорец“ за втори път тимовете от Първа и Втора Лига ще си раделят 1.3 млн. евро

Това научи ТОП ПРЕСА, която преди малко повече от месец писа за едно от най-важните правила на УЕФА, свързани с присъствието на футболен тим от съответна държава в груповата фаза на най-комерисиалния футболен турнир на планетата

Тя засяга всички професионални клубове в България, които ще намажат с пари от УЕФА заради влизането на разградчани в групите на Шампионската лига. Това ще се случи по програмата „конкурентоспособност“. Идеята е останалите клубове също да получат някакъв шанс да надградят своите проекти, след като българският шампион получи 15 млн.евро за участието си в турнира на богатите.

На всеки един клуб от Първа лига ще му бъдат преведени по 60 хиляди евро, а на тези от Втора лига – по 30 хиляди от европейската валута. Това означава, че в българският футбол ще постъпят малко над 1.3 милиона евро и се очаква да се случи този месец. За водещите клубове 60 хиляди евро не са чак толкова много пари, но на голяма част от отборите обаче със сигурност ще им бъдат от голяма полза, тъй като безпаричието в родния футбол се шири в доста футболни региони. Прави впечатление, че според информацията, известна в публичното пространство сумата за елитните отбори е по-висока с 10 хил. в единната валута на Стария континент, докато за колегите им от второто ниво на родния футбол е същата, както при предишния път, когато „Лудогорец“ бе в компанията на богатите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене