Първият звънец удари за учениците в община Гоце Делчев

По традиция, ръководството на община Гоце Делчев присъства на откриване на новата учебна година в различни училища на територията на общината. Кметът Владимир Москов бе гост на тържеството в Трето ОУ „Братя Миладинови“.

Най-развълнувани на днешния ден са първокласниците и техните родители. Общо 379 са момчетата и момичетата, които от днес се обучават в първи клас, като около 250 от тях са ученици в трите основни училища в гр. Гоце Делчев, информира pirinpress.bg.

кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов
кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов

По повод първия учебен ден, кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов изпрати поздравителни адреси до директорите и колективите на учебните заведения: „Приемете моите сърдечни поздрави по повод началото на новата учебна година! Убеден съм, че за всички първият учебен ден е сред най-вълнуващите дни в годината – ден, в който празнуваме знанието и стремежа на нашия народ към просветление, съхранил ни като нация през годините. В този прекрасен празничен ден, приемете моите най-топли поздрави и благопожелания за една още по-успешна, спорна и ползотворна нова учебна година! За нас е чест и гордост, че в учебните заведения на територията на община Гоце Делчев се възпитават и изграждат успешни млади хора. Вие създавате личности, които искат, знаят и могат, стойностни хора с отговорно мислене и гражданска позиция! Продължавайте да изпълнявате това свое призвание със същия ентусиазъм и висок професионализъм! Община Гоце Делчев винаги е заставала до Вас и занапред ще продължи да Ви подкрепя във всички добри инициативи! За нас, бъдещето на младите хора е основен приоритет! Бъдете здрави, упорити и все така всеотдайни в своята професия! Честит празник!

Всички училища и детски градини са ремонтирани и напълно готови за началото на новата учебна година.
Всички училища и детски градини са ремонтирани и напълно готови за началото на новата учебна година

Над 4000 ученика прекрачват днес прага на основните и средни училища в общината и на гимназиите.

Половината от тях са ученици в трите гимназии в гр. Гоце Делчев и в Средно училище «Св.Св. Кирил и Методий» с. Брезница.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене