За единадесети път Детски фолклорен фестивал „Веселяче“, гр. Кресна

Станете част от магията на 11 Детски фолклорен фестивал „Веселяче“ в Кресна

На 2 и 3 юни 2018 г. (събота и неделя) в Кресна ще се проведе за единадесети път очаквания с много вълнение и радост от децата в цялата страна Детски фолклорен фестивал „Веселяче“ (ДФФ „Веселяче“). По традиция, домакините от община Кресна и народно читалище „Култура-1932“ в града ще посрещнат своите малки и пораснали гости с много празнични предложения и фестивални награди.

Тази година организаторите успяха да достигнат за първи път в историята на фестивала до повече от две хиляди народни читалища и с гордост заявяват, че „Веселяче“ и Кресна вече се споменават с очакване и вълнение във всяко кътче на нашата родина, а това е гаранция за нови приятелства, забавления и творчески изяви.

След като в журито на фестивала вече бяха такива звезди на българската съвременна музика като Етиен Леви и Орлин Горанов, тази година е време за поредната голяма изненада за участниците и гостите на музикалното събитие.

Хитовете й са толкова много, а тя е толкова популярна, че няма българин, който да не знае името й и да не е тананикал поне веднъж нейна песен. Тя е истинска звезда, поп певица, композитор, текстописец и телевизионен водещ с издадени 23 музикални албума, но е толкова естествена в общуването със своите фенове, че често те я приемат като най-скъп и близък приятел.

Пяла е с Филип Киркоров, Васил Найденов, Орлин Горанов, Георги Христов, Панайот Панайотов, братя Аргирови, Ваня Костова, Веселин Маринов, Мими Иванова, Нели Рангелова…, обявявана е многократно за Певица номер 1 на България в годишната класация на превърнало се до 2017 г. в институция за всички меломани в България музикално предаване на БНР „Музикална стълбица“. Била е посланик на добра воля на Уницеф, а заедно с композитора Хайгашод Агасян и поета Александър Петров създават Химна на Уницеф за България „Да протегнем на някой ръка“. Песните й имат милиони посещения в социалната мрежа YouTube и отдавна са се превърнали в основа за музикалната кариера на хиляди български деца, които притежават музикални умения и певческа дарба.

Тя е …. Роси Кирилова и освен почетен председател на журито на Детски фолклорен фестивал „Веселяче“ ще се включи и с мини рецитал след 20:00 часа на 2 юни 2018 г. в организираната дискотека за участниците в конкурсната програма и гостите на Кресна.

Кметът на община Кресна, г-н Николай Георгиев, отправя специална покана към всички любители на хубавата българска музика да гостуват на гр.Кресна в дните на фестивала, за да подкрепят младите таланти и да се насладят за пореден път на неповторимата красота на българските носии, магията на детските гласове и неподражаемите изпълнения на участниците.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене