Рокадите в МВР-Благоевград продължават след скандала Агромах! Криминалист №1 Димитър Кръстев стана заместник на новия шеф

Шефът на сектор „Криминален“ в ОД на МВР – Благоевград Димитър Кръстев е издигнат за заместник на новия полицейски директор Николай Хаджиев.

Той пое щафетата от Петър Зашев, който се върна обратно като началник на ІІ РУП – Благоевград, след като една година беше заместник на доскорошния  директор Росен Танушев. През цялото време той беше временно на зам. директорското място, тъй като не получи заповед за постоянно назначение. След смяната на комисар Росен Танушев, който бе преместен в РУП – Петрич като зам. началник и шеф на местните криминалисти, Петър Зашев стана директор за 1 ден, тъй като за ръководител на ОД на МВР – Благоевград бе назначен шефът на сектор „Криминален” в СДВР Николай Хаджиев.

35-годишният криминалист, който е родом от Пловдив, се оказа, че е бил в един випуск в Академията на МВР заедно с комисар Христо Разсолков, ексдиректор на ОД на МВР – Благоевград и настоящ на пловдивската дирекция, както и с бившия полицейски началник на РУП – Сандански Чавдар Николов и шефовете на РУП – Петрич Станислав Арабаджиев и РУП – Разлог Христо Арнаудов.

Към групата на състудентите  принадлежи и новият заместник Димитър Кръстев, който има стабилен професионален опит и неслучайно оглави сектор „Криминален“, след като Владимир Карадаков стана началник на ГПУ – Благоевград.

След мегаскандала Агромах, виенското колело в полицията свали Петър Зашев обратно във ІІ РУП – Благоевград, досегашният временен шеф Красимир Уруджолов му стана заместник и шеф на „Криминална“.

Незасегнат от кадровата въртележка  остана само другият зам. директор – Георги Кьосев, който е пряк ръководител на „Охранителна полиция“ от една година. Той се оказа устойчив на вятъра на промените, въпреки че освен заплатата си получава и пенсия, което стана възможно след промяна в Закона за МВР. Служители  коментират, че той има солидно влияние във вътрешно министерство, след като уреди на работа в подопечната му полицейска дирекция и двете си дъщери – едната като разследващ полицай, а другата в служба „Миграция“.Струма

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене