Ден на европейското сътрудничество 2016 в Банско

Interreg – ИПП Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Македония на 10 септември 2016 г. в Банско за пети път отбеляза Деня на европейското сътрудничество. Пред препълнения площад легендарната македонска група „Леб и сол“ заедно с Оркестъра на Камерна опера – Благоевград, под диригентството на Саша Николовски – Гюмар и водещият – харизматичният певец Рафи Бохосян представиха проекта „Леб и сол Symphony“ в рамките на концерта „Общите граници ни правят по-близки“.


Присъстващите граждани, туристи, журналисти, бенефициенти и приятели на програмата се насладиха на прекрасната музика, създадена през 40-годишната кариера на „Леб и сол“, допълнена с красивите оркестрации на музикантите от Оркестъра на Камерната опера от Благоевград.


Събитието e организирано от Interreg – ИПП Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Македония и е част от честването на Деня на европейското сътрудничество, който се празнува в цяла Европа с цел отбелязване на постиженията на териториалното сътрудничество между държавите.

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене