Йордан Боздански се завърна в Гоце Делчев и оглави „Пирин“

Тази новина обиколи мълниеносно града, където не е тайна, че специалистът е обожаван от феновете

Вестта за това, че Зико ще обяви клуба бе потвърдена и ръководството в лицето на Иван Близнаков: „Да, Йордан Боздански е новият треньор на нашия отбор. Всъщност, новият стар треньор. Договорихме се с колегите от „Пирин“(Благоевград) около освобождаването му от ангажимент към тях и той вече може да поеме своите задължения. Вярвам, че няма нужда от допълнително негово представяне, особено в нашия град. Само мога да го приветствам отново тук и да си пожелаем заедно успешна и ползотворна работа в името на целите на отбора ни“, бе краткият коментар по темата.

Според информацията специалистът ще влезе официално в правомощията си в понеделник, когато ще води тренировката на отбора. Преди това той ще изпълни до последно своите задължения към „орлетата“ и ще ръководи днешния мач на формацията, участваща в елитната група U 19 срещу „Славия“. Именно с този тим Йордан Боздански постигна сериозни успехи и не само спаси отбора от последната позиция, но и постигна гръмки успехи срещу водещи родни клубове в елитната група.

Самият той пък се очаква 24 часа по-късно да бъде на трибуните на Грандския стадион в Гоце Делчев, когато неврокопчани ще играят срещу „Германея“(Сапарева баня). В този двубой неврокопският „Пирин“ ще бъде воден от Димитър Крушовски, който бе назначен за временен наставник на тима след освобождаването на Анатоли Тонов след поражението с 1:0 като гост на „Рилски спортист“ преди седмица. Бившият защитник ръководи тима и тази сряда при победата с 2:0 срещу „Марек“ за Купата на България. Именно той ще бъде и помощник на Йордан Боздански, а дебютът им като екип ще бъде още тази сряда, когато „Пирин“ гостува на „Хебър“ за втора серия на сблъсъка между тях. Както е известни преди почти месец на старта на шампионата гоцеделчевци взеха успех като гост, но за първенството с 1:2, а сега те отново имат визита в Пазарджик, но в мач за Купата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене