На заключителна конференция в Сандански бяха представени резултатите от реализацията на проект „Младите хора – новите промоутъри на културната идентичност на трансграничния регион”

При строго спазване на противоепидемичните мерки на местно и национално ниво, на 30-ти и 31-ви октомври 2020 г. в град Сандански се проведе заключителната конференция на проект Младите хора – новите промоутъри на културната идентичност на трансграничния регион“. Инициативата се изпълнява от Сдружение Бизнес информационен и консултантски център – Сандански в партньорство с Туристически съюз – Струмица и с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез ИНТЕРРЕГ – ИПП Програма за трансгранично сътрудничество между Република България и Република Северна Македония 2014 – 2020.

 

Конференцията се излъчи на живо в Интернет, а представители на целевите групи от Република Северна Македония имаха възможност да участват в проведените дискусии и да покажат кратките видеа, заснети от участниците в дейностите на проекта.

 

В рамките на конференцията бяха представени основните резултати от реализацията на проекта – Академията за млади промоутъри на културно наследство, изготвените кратки видеа на културни организации от региона, съвместния културен календар на трансграничния регион на България и Северна Македония, онлайн софтуер за организиране на събития и др. Реализацията на проектните дейности имаше за цел да подкрепи и насърчи съвместни инициативи на младежи от двете държави за популяризиране и валоризация на общото културно наследство на трансграничния регион.

 

В заключителната част на конференцията основните участници и представители на заинтересованите страни представиха Меморандум за сътрудничество и създаване на „Партньорска мрежа на младите промоутъри на културно наследство от България и Република Северна Македония“. В мрежата се включа организации и институции, работещи в сферата на културата и местното развитие, които ще обединят своите усилия за насърчаване на съвместното популяризиране и валоризиране на общото и уникално културно наследство на трансграничния регион на двете държави.

 

Всички резултати и продукти от реализацията на проекта може да намерите на Интернет страницата на проекта на адрес: youngpromoters.eu. Интересни новини и видео съдържание може намерите на Facebook страницата на проекта.

 

Тази публикация е осъществена със съдействието на Европейския съюз. Съдържанието на тази публикация е отговорност единствено на Сдружение „Бизнес информационен и консултантски център – Сандански“ и по никакъв начин не отразява позицията на Европейския съюз или на Управляващия орган на програмата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене