Мощи на Иван Рилски церят психично болни

Чудодейна частица от мощите на Иван Рилски в Чипровския манастир цери психично болни хора. Това разкриха монаси от светата обител, сгушена в полите на Западна Стара планина. Тленната останка от тялото на великия светец и отшелник е в манастира от 2010 година. Оттогава от цялата страна прииждат близки на хора с психични заболявания, които търсят спасение за състоянието им, пише „България днес”.Болният човек трябва да допре ръката си до ковчежето, а не до стъклената част, уточняват монасите от храма. В един момент се появява чудодейна топлина, която лекува болния и засилва вярата на истинския християнин.

„При нас са идвали хора отвсякъде, които търсят спасение и помощ. Чистата вяра им помага да се излекуват или да помогнат на близките си”, разказва един от духовниците, който е постоянен обитател на светата обител.

Проверка установи, че ковчежето с мощите на Иван Рилски реално излъчва топлина при продължително задържане на ръката върху затворената частица. „Тази топлина може да бъде усетена на всяко място, където се съхраняват мощи на светец”, поучително добави монахът.

Чудодейната частица също така помага и на жени да забременеят. „За да се случи това обаче, са необходими три неща – желание, спокойствие и вяра. Желание да има дете, спокойствие и без нервност да се случи, както и вяра, че наистина ще стане”, уточняват от Чипровския манастир. Вече съществуват няколко примера за жени, които са успели да забременеят след посещението си в манастира, а впоследствие са се завръщали, за да благодарят за помощта.

Светата обител е издигната по времето, когато св. Иван Рилски е основал Рилския манастир – в началото на X век. Малко след кончината на покровителя на българския народ мъжкият манастир край Чипровци е приел неговото име, което носи и досега. По време на Чипровското въстание през 1688 година манастирът е бил опожаряван, но след това пак е възстановен./БЛИЦ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене