В Гоце Делчев никой никога не е искал да има общински омбудсман

Въпросът със създаването на длъжността „общински омбудсман“ не е поставян в община Гоце Делчев. Нито партии, нито неправителствени организации, нито граждани са искали от местната власт до момента да има обществен посредник за решаването на различни проблеми.

„Само преди няколко години, когято бе началото на тази инициатива, в общинския съвет се дискутира тази тема. Но съветниците решиха, че няма необходимост от наличието на общински омбудсман. Причината бе, че хората, избирателите, които са най-важни, не са изявили подобно желание нито публично, нито в частни разговори. Ако има настроения сред гражданите за създаването на тази длъжност, то сме готови да проведем съответните разговори и да предприемем необходимите стъпки”, така кметът Владимир Москов коментира думите на националния омбудсман Мая Манолова, която отново настоя да има омбудсман във всяка община.

Градоначалникът смята, че при решение за общински омбудсман в Гоце Делчев, трябва това да бъде заложено в делегираните дейности и възнаграждението му да се осигурява от републиканския бюджет. „Напоследък ни натоварват с различни дейности, които ние трябва да финансираме, а това тежи на бюджетите ни”, каза още кметът на община Гоце Делчев – Владимир Москов. /кмета

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене