Газови бутилки се пълнят нерегламентирано по газстанции

Газови бутилки се пълнят нерегламентирано по газстанции. И са опасни. Най-много разрушителни инциденти стават заради препълване на бутилките. На 24 февруари взрив на газова бутилка ранява възрастна жена. На 2 май семейство по чудо се измъква от взрив на бутилка в кухнята. Това са само част от тежките инциденти през годината, дължащи се на взривове на неправилно напълнени газови бутилки.
Заедно със специалистите от Агенцията за метрологичен и технически контрол проверяваме пълнят ли се бутилки по незаконен начин и какви са нарушенията. NOVA провери може ли край София да заредим неизправна бутилка с взривоопасно вещество. Подставен клиент сваля празна бутилка от багажника и я подава на служител на фирмата, който започва зареждането. В този момент идват инспекторите.А фирмата, изпълнила услугата, ще бъде санкционирана за незаконния накрайник. Той се конфискува директно, а на фирмата е направен акт.
Нерегламентирано и опасно зареждане на бутилки с газ се извършва в цялата страна, констатират контролните служби.

Най-често установените нарушения са зареждане на нерегламентирани обекти без везни, което води до препълването на газовите бутилки. Масовите проверки ще продължат на територията на цялата страна съобщиха от Агенцията. Само за първата половина на тази година, взривените бутилки са 22 у нас. Загинала са двама, а има и тежко ранени.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене