УЧИЛИЩАТА В БАНСКО СА В ГОТОВНОСТ ЗА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

Общинските учебни заведения в Банско вече са в готовност за започване на новата учебна година. Това съобщиха от пресцентъра на Община Банско.

С предвидените си средства за капиталови разходи, са направени нужните ремонтни дейности и освежаване. НУ „Св. Паисий Хилендарски” – Банско може да се похвали с изцяло обновена учебна стая, предназначена за ресурсно обучение и свободни занимания на децата. Извършено е също пребоядисване на фасадата на училището, освежен е дворът.

Средно училище „Неофит Рилски” ще посрещне своите възпитаници с пребоядисани класни стаи, коридори и лакирани подови настилки. Подменени са съоръженията за игра, намиращи се в дворовете на Детска градина „Здравец”. Освен това е направен цялостен ремонт на Млечната кухня към детското заведение. Тази учебна година то ще посрещне 90 деца в предучилищна група.

Общо 134 първолаци ще прекрачат прага на школата в община Банско, като от тях 102 са в Банско. За гимназистите, жители на селата, Общинска администрация Банско се е погрижила за безплатен транспорт до професионалните гимназии в Банско, като по този начин облекчава семейните бюджети на учениците.

Тази година общинските основни училища могат да се похвалят със спечелено финансиране по модул „Подобряване на условията за лабораторна и експериментална работа по природни науки” на Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда”.

3547 лева са одобрените средства за СУ „Неофит Рилски”, ОУ „Св. Климент Охридски” – Добринище и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – с. Места, предвидени за закупуване на нови пособия за кабинетите по химия, физика и биология.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене