В Благоевград: Общински жилища за всички медици, които се включат в борбата с COVID – 19

Общински жилища за всички лица с медицинско образование, които се включат в борбата с COVID – 19 в Благоевград, обеща кмета инж. Румен Томов по време на пресконференция днес.

Изказването му идва по повод на вчерашния му апел  в социалните мрежи, където той се обърна с молба за помощ  към лекарите, медицинските сестри и младите специалисти, които са последна година на своето обучение.

„Ситуацията е много трудна. Математикът на Националния щаб каза, че в края на месеца ни предстои още по-тежка ситуация. Обръщам се към гражданите – да спазват мерките, но да не се затварят вкъщи, да осъществяват социалните си контакти, да пазаруват, за да може бизнесът в града да бъде жив. Обръщам се към младите лекари – ще им предоставим жилища, в които да живеят, ако нямат такива”, каза още Томов. Той допълни, че ако същите решат да останат да работя в благоевградските здравни заведения и след пандемията, то ще могат да полазват жилищата и след това.

„Призовавам учениците в прогимназиален и гимназиален курс да бъдат освободени от училище”, добави кметът на Благоевград. Томов бе категоричен, че няма логично обяснение защо Благоевград е в „червената зона” и то от седмици.

„Спазват се мерките, правят се проверките, няма обяснени защо се получава така. Дали защото има голямо текучество на хора или се правят много тестове, нямам обяснение наистина”, уточни той.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене