Взривоопасно! Организацията на полицейския протест „Върнете ни Танушев“ върви с пълна сила, организират се и във Фейсбук!

ОД на МВР – Благоевград е като разбунен кошер, втори ден полицаите се организират за предстоящия в сряда полицейски протест срещу неправомерното и несправедливо уволнение на полицейския директор Росен Танушев, който бе освободен заради арестите на бизнесмена Методи Бачев и Иван Хамбарджийски – Бриндо, който разпространи в мрежата циничен клип, засягащ имената на важни хора в държавата.

Според запознати, протестът ще бъде неочаквано голям, тъй като всеки от служителите познава директора Танушев и не приемат уволнението му заради грозната история с пиянския клип, на който истерично се придаде съществено значение.

В социалната мрежа и във форума на struma.com коментаторите подкрепят протеста на полицаите, насърчавайки ги да бранят интересите си до край. Уволнението на Танушев дойде в деня, в който бе готова и справка от МВР, в която полицейската дирекция в Пиринско е на Първо място в страната по резултати.

Ден след уволнението криминалистите в полицията реализираха успешна акция „Антидрога “ и заловиха преследван от години, неуловим наркодилър от Мелник с прякор Гърчето. В коментарите в мрежата се изразява подкрепа на местните полицаи и от колегите им от други дирекции.

Засега няма полицейско управление, което да е отказало включването в протеста, казват организаторите. Взрив, това се очаква в сряда. Дали министерството ще чуе искането на полицаите е неясно, но е факт, че за първи път върви такава сериозна организация за протест.

struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене