Хиляди пяха с Дино Мерлин в Банско

Над два часа продължи концерта на звездата на балканската музика Дино Мерлин в Банско. Босненският композитор и певец зарадва хилядите зрители на централния площад в курорта, а повечето присъстващи пяха с него хитовете му „Йорговани“,„Супермен“, „Слънце“.

Благодарение на него и на останалите участници в първата вечер на фестивала „Бохеми Банско Фест“ – бански фолклорни групи, „Алкохол Джаззз Оркестър“ и „Карандила“, вечерта се превърна в празник на балканската музика.

Дино Мерлин ще е хедлайнер и на втората „бохемска“ вечер днес.

На сцената също така ще излезе младата Диа, която комбинира чистия фолклор и диджейския подход в песента си „Вено, Невено“, а сега навсякъде звучи нейното „Лято“. В шоуто ще участват и сръбските тръбачи на „Kristijan Azirovic Orchestra“.

Фестивалът е с „вход свободен“. Хиляди са туристите, които отдъхват в Банско заради фестивала. Освен музиката във фестивала се изявява и кухнята от различните краища на балканите. Tрадиционни български и сръбски специалитети – кюфтета, бански суджук, сръбска пушена наденица, агнешка наденица, нервозни кюфтета, както и лютеница по домашна рецепта, плюс български производители на вина и ракии, също допринасят за настроението на феновете.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене