Connect with us

Градът

ЦЕНЗУРА! Разпространители отказват да разпространяват книгата „Пътят“ на Никола Шайков!

Published

on

ХЕЛИКОН: ТОВА Е ПОЛИТИЧЕСКА ПРОПАГАНДА! ДРУГИТЕ МЪЛЧАТ, НЕ ДАВАТ СТАНОВИЩЕ!

Симеон ВАЛЕНТИНОВ

Никола Шайков от село Делчево, близък съратник на великия българин Иван Ми­хайлов, успял да се спаси от комунистическите куршуми, кирки, лопати и напалени варници, като емигрирал в Канада. Топ Преса реши да прави истинска революция в регионалната преса, защото след години мълчание и раз­пространение от човек на чо­век публикува едно към едно мемоарната книга „Пътят“ на Никола Шайков. Направи го. След това по искане на наши­те читатели Топ Преса реши да направи свое печатно из­дание на книгата и да я пус­не в разпространителската мрежа. Уви! Нещата тръгват на зле. От отлично осведо­мени източници и като парт­ньор на Топ Преса, вестник „Градът“ пръв и единствен разбра, че голямата част от разпространителите в Бъл­гария отказват да разпрос­транят книгата. „С Топ Преса работим добре. Разпростра­няваме ваши книги, но, моля Ви, приемете нашия отказ да включим книгата „Пътят“ на Никола Шайков, защото смя­таме, че това е политическа пропаганда, която няма мяс­то в нашия книжен каталог. Оспорва­ме нейната и историческа и литератур­на стойност на база Ва­шата под­робна пре­зентация и декларираме официалния си писмен отказ съглас­но общия ни контракт от дата …“ – това е част от писмото, което полу­чихме като аргумент от един от най-големите разпростра­нители на книги – фирмата ХЕЛИКОН. От другите места, в които обекти трябваше да се продава книгата „Пътят“, не получихме официален ти­раж и заявки, което на прак­тика се явява категоричен мълчалив отказ книгата да се разпространява. ­

КАКВО СЕ СЛУЧ­ВА?

Поискахме мнението на нашия колега и писател Ве­селин Стаменов, медиен ме­нажер в медийна група Топ Преса:

ТОВА, КОЕТО СЕ СЛУЧВА С КНИГАТА „ПЪТЯТ“ Е ПРЕ­ЦЕДЕНТ! ТАКЪВ СКАНДАЛ В БЪЛ­ГАРИЯ Е НЯМАЛО ОТ MEIN KAMPF НА АДОЛФ ХИТЛЕР! ТОВА Е БЕЗУМИЕ!

„За съжаление и ние от Югозапад­на България ще се прочуем с истин­ското безумие да се цензурира кни­га, била тя и скан­дална, и крайна… Същият скандал се разрази преди години с издаването на Mein Kampf на Адолф Хитлер в Бълга­рия. Сещам се и за скандала с книгата на Волен Сидеров „Бумерангът на злото“, коя­то също беше забранена, а ако се „разреши“, беше под прокурорска проверка. Днес виждаме това, меко каза­но, глупаво поведение – да се цензурира един автор. В крайна сметка читателите са тези, които решават кое е до­бро и кое не… Срамувам се да коментирам скандално пове­дение и проява на цензура в днешно време. Разбира се, че няма да оставим нещата така и че ще намерим начин книгата да стигне до хората, които искат да я прочетат…“.

ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ В ДНЕШНИЯ БРОЙ НА ВЕСТНИК “ТОП ПРЕСА”

коментара

Градът

ДОБРАТА НОВИНА! Зрелостниците на гоцеделчевската ПМГ „Яне Сандански“ Випуск 2020 с изключителен успех навръх 100-годишнината на училището

Published

on

Абитуриентите, които получиха своите дипломи на 25.06.2020 защитиха престижа на едно от най-старите средни училища в югозападна България

Зрелостниците на елитното школо не само станаха първи при представянето си на ДЗИ сред четирите общини на бившата Неврокопска околия – Гоце Делчев, Хаджидимово, Гърмен и Сатовча, което е ненарушима традиция от незапомнено време, но спазиха традицията да бъдат в челната тройка на най-добре представилите се средни училища в област Благоевград. В това отношение момичетата и момчетата на ПМГ „си позволиха“ обаче да нарушат друга тенденция като, след като доста години насам заемаха третото място в класацията след матурите, през 2020 се изкачиха на втора позиция и изместиха от там ПМГ „Академик Сергей Корольов“ – Благоевград. Възпитаниците на гоцеделчевското училище „инкасираха“ среден успех Много добър 5.12 от двете с 30 стотни по-малко от първенеца в областта ЕГ „Академик Людмил Стоянов“. Постижението на гоцеделчевската ПМГ „Яне Сандански“ има и още едно радостно изражение – школото не само запази мястото си в класацията Топ 100 на най-добрите средни училища в България сред над 1000 в цялата страна, а и се изкачи нагоре по стълбицата. Те се „изкатериха“ с цели 36 позиции в сравнение с миналата година и са на 62 място и записаха името си в историята не само на ПМГ, но и на Гоце Делчев. Зад себе си те оставиха традиционно силни „школи“ като ПМГ „Академик Сергей Корольов“ – Благоевград, ППМГ „Васил Левски“ – Смолян, ЕГ „Иван Вазов „Смолян“, ПМГ „Академик Боян Петканичин“ – Хасково, ЕГ „Христо Ботев“ – Кърджали, ППМГ „Гео Милев“ – Стара Загора, ПМГ „Иван Вазов“ – Димитровград, ППМГ „Академик Иван Ценов“, ПМГ „Емануил Йорданов“ – Кюстендил и др.

ТОП ПРЕСА поздравява ПМГ „Яне Сандански“ с пожелание да продължи да катери нелекия път на образованието и да бъде едно от средищата на образованието в България

 

коментара

Continue Reading

ВИДЕО

ВИДЕО: Чудо, знамение на Кръсопоклонна неделя на параклиса Духа Стъпка! Вижте какво засне християнин! Добра поличба!

Published

on

Православната църква почита днес празника Кръстопоклонна неделя.

На този ден християните специално се покланят на един от най-ярките символи на християнската вяра – Светият и Животворящ Кръст Господен. По този повод във всички епархии на Българската православна църква се отслужвапразнична Света литургия.

Точно в този ден, читател на Топ Преса желаещ да стане категорично амонимен ни изпрани уникално по рода си авторско видео, на което по думите му той е заснел едно малко ЧУДО, което е добро знамение.

За всичките читатели на Топ Преса, предостяваме въпросното видео, на което се вижда как две срещи загасват почти едновременно и основон огъня тръгва.

Случолото е на инпровизирания иконостаст пред параклиса на месността Духа Стъпка, над неврокопското село Мосомище. За въпросното свещено място Топ Преса преди време ви запозна с видео репортажът си :

Топ Преса по следите на Божиите места в югозапада! ДУХА СТЪПКА – Мосомишкият Ерусалим! УНИКАЛНО ВИДЕО

Според всички хора на които имаме доверие, за разчитане на подобни случки, въпросното значмение е на добро. То ни казва в такъв свещен ден, че дори усещайги огънят да гасне в нас, не трлябва да губим вярата си и чудото ще се случи – той отново ще се запили. Свещения огън! Вярвайте уважаеми читатели на Топ Преса! Точно в този труден момент вярата ще ни спаси и Бог н иизпраща знаци за да ни покаже че е с нас и ще ни помогне.
Молим се на този Светъл Ден, лошото да се махне от пътя ни и за напрадда ни чакат здраве, къскмет и щастие на нас и нашите семейства ГЛЕДАЙТЕ И СЕ УВЕРЕТЕ:
https://www.youtube.com/watch?v=CK2nUEc1tkw

Смята се, че в средата на Великия пост този ритуал дава на християните духовна сила, за да извървят до края пътя на пречистването – до деня на Възкресението.

Честният кръст е най-святото знамение и най-светлият символ на християнската вяра.Затова всички Свети тайнства – кръщение, миропомазване и Божествената евхаристия, се извършват с призоваването на Светия Дух и с Кръста.

Всички Свети благословения се дават с кръстния знак, а храмовете, свещените предмети и одежди се освещават с Честния кръст.Без Кръста е немислимо което и да било литургично действие.

Кръстът е и жертвеникът, на който Христос е принесъл себе си за целия свят, преживявайки най-голямата болка и унижение. Смъртта му се счита за животворна и спасителна, защото дарява живот и избавление.

В тези трудни да България и света времена да се помолим за здраве и благоденствие на всяко човешко същество! Убедени сме че  Бог се смили над нас! Показва го :

 

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2020
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ