Както Топ Преса първа съобщи тази сутрин, потвърди се ареста на Иван Хамбарджийски – Бриндо!

За 24 часа в килиите е бил и бизнесменът М. Бачев, депозирал жалба за изнудване срещу „журналиста“

Журналистът от „ново поколение“, водачът на най-успешните кукерски групи в Благоевград, наследникът на борса за безалкохолни напитки в областния център и собственик на сайт Иван Хамбарджийски – Бриндо, бе арестуван вчера с полицейско разпореждане. Задържането му стана час след като срещу него в полицията бе подадена официална жалба от шефа на Агромах – Методи Бачев, който го обвини в системен рекет чрез сайта му.

Според жалбоподателя Бачев, Бриндо го пресирал с дни да му плати „нещо като реклама“ и обслужване, а срещу това нямало да пише нищо срещу него. Многократно Бачев отклонявал намеците на „журналиста“, докато на 18 този месец двамата се срещнали случайно в село Черниче, където се подготвял кукерски курбан.

Тук, пред 5-има свидетели, Бриндо отново подсетил Бачев за ангажимента си за плащане, пускайки в употреба епизодично четения си сайт, на което Методи Бачев крайно ядосано заявил, че никой не е чувал за изданието му и няма намерение да се подава на подобно изнудване. Курбанът в село Черниче се проведе на 19 август, именно тогава е направен и унизителния клип, в който се виждат неща от нощна забава в село Черниче.

Дни след събитието, чрез други лица Бриндо, припомнил на Бачев, че трябва да плати иначе щял да му „Намаже ските“. 11 дни Бриндо изчаквал реакцията на Бачев и след като не получил ответ на 30 август той изстрелял клипа, за който Методи Бачев твърди, че е манипулиран, нагласен и сглобен. Предстоят експертизи на записа, твърди Бачев.

Заплахите, които Бриндо изрекъл на 18 август са чути от 5-има свидетели, които вчера са били в полицията в Благоевград. Те потвърдили думите на Бачев. Сумата поискана от Бриндо от Методи Бачев, е колосална, се говори в полицията. Той разпространи скандалния клип, правейки се на герой и търсейки сензационна популярност, без да си дава сметка, че и този, който разпространява клевети или гаври, носи наказателна отговорност за това.

Явно и протекторите му не са били достатъчно информирани, за да го предупредят за евентуалните рискове от разпространяване на подобен клип. Употребиха го и го захвърлиха. Арестът на Бриндо не ни изненада. Из ъндърграунда отдавна се носят легенди за действията м., на които ние специално гледаме с насмешка.

Бил „въоръжен“ със записи, уличаващи кметове и политици в нелицеприятни случки, записвал всяка среща, после използвал като средство за извличане на облаги. Името му за кратко вся страх в мекушавите ни политици и кметове и те развързаха кесии, осигуряващи съществуването на медията му., това говорят разни хора, представяйки Бриндо като „страшилището“ в местната журналистика, която е крайно далече от лицето Иван Хамбарджийски – Бриндо.

Бриндо излезе на медийния пазар като креатура на кметове и бизнесмени от всички политически сили, включително и такива с принадлежност към партия ГЕРБ, чиито лидер е дискредитиран в разпространения клип. Уж, за да даде урок на бизнесмена Бачев, той разпространи обидния клип, с описанието, че този клип засяга първия мъж в държавата Бойко Борисов, наричащ го „Унизяващ“.

Въпросът е защо „журналистът“ Бриндо, след като сам е съзрял, че този клип е Унизяващ за Премиера го е разпространил. И защо 11 дни след събитието? Може би в търсене на един миг слава?! Кой знае?!…. Това са въпроси, на които разследващите търсят отговори…

Припомняме също така, че преди малко повече от година той бе задържан за рекет по дело, заведено от местния бизнесмен Александър Божков и тогава емблематични имена от Благоевград влязоха в съдебна зала, за да свидетелстват. Делото в момента е в Специализирания съд. Бриндо бе освободен първия път срещу гаранция, която вероятно сега ще загуби. След престой в полицията Бриндо бе освободен.

С гордост е съобщил освобождаването си от полицията във Фейсбук с думите „6 часа в полицията, заради срама на Методи Бачев“…….. Оставаме това без коментар със заключението: Не герой, а геройски паднал в собствената си мрежа…… Ще следим случая Бриндо…….. В ареста за 24 часа вчера бе вкаран и бизнесменът Методи Бачев, който е давал обяснения и по участието му в скандалния клип и по жалбата, която депозира срещу Бриндо. /struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене