След Радослав и брат му Борислав е на път да си намери отбор в Италия

Роденият в Благоевград полузащитник вече е на Апенините, където ще изкара пробен период в бившия член на серия „А“ Модена

С това той тръгна по стъпките на своя брат близнак, който вече бе одобрен за футболист на друг клуб, играл някога в елита на Ботуша – Лече, където продължи българската връзка, станала особено популярна след престоя на Валери Божинов там, когато на невръстна възраст направи фурор не само в юношеския, но и в мъжкия футбол.

Радослав Цонев иначе е юноша на „Пирин“(Благоевград), в чиято школа изкара две години заедно с брат си, след което бяха забелязани и привлечени в ДЮШ на „Левски“. Сред връстниците си те бяха едни от водещите фигури и дори си спечелиха правото на професионални договори с клуба от „Герена“. Оказа се обаче, че лозунгите за залагане на млади футболисти и даване път на играчи, излезли от подрастващите на „синия клуб“ се оказа валидна само за изключения, докато за благоевградчаните се оказа по-скоро химера и те повече търкаха пейката, отколкото да играят. Това доведе до напускането им на „Левски“, след като той и неговият брат отказаха да продължат договорите си.
В изпадналия през тази година в трета дивизия отбор той ще трябва да замести голямата трансферна цел Симоне Басо, който избра Венеция. Борислав е свободен агент и старши треньорът Симоне Паван ще прецени дали да го привлече.
Радослав пък вече като част от третодивизионния Лече е съотборник с друг свой стар познайник от школата на „Левски“ – Антонио Вутов. Той бе преотстъпен в клуба от южна Италия от Удинезе играе още един „син“ юноша – Антонио Вутов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене