Шефът на полицията в Благоевград излетя заради обиждащ премиера бизнесмен?

Директорът на ОДМВР-Благоевград Росен Танушев е подал оставка по настояване на вътрешния министър Румяна Бъчварова. Това съобщиха от пресцентъра на МВР, като официалният мотив е „превишаване на полицейски правомощия и непремерени действия по отношение на граждани“.

Решението за отстраняването на Танушев беше обявено часове след като стана ясно, че собственикът на строителната фирма „Агромах“ Методи Бачев е арестуван за 24 часа заради записа със сексуални подигравки срещу премиера Бойко Борисов.

Полицията в Благоевград разпита Методи Бачев за обидата към премиера.

Заедно с Бачев беше задържан и Иван Хамбарджийски-Бриндо, собственикът на регионалния новинарски сайт „Пиринско“, разпространил клипа от селското празненство в Черниче, на което строителният бизнесмен твърди, че кметът на Симитли е имал сексуални отношения с министър-председателя. И двамата вече са освободени от ареста. Припомняме, че на 19 август в симитлийското село Черниче се проведе традиционен празник, организиран от кукерската група на Николай Аспарухов. В късните часове на празненството един от организаторите – Методи Бачев, взема микрофона и след няколко доста по-леки и останали незабелязани изказвания, се обръща към актъора Краси Радков с думите: „Ей, Краси, искам да ти кажа, че кмета на Симитли е е*aл Бойко Борисов.“

Хамбарджийски изнудвал Бачев с клипчето за Борисов, като искал шефът на „Агромах“ да му плати за реклама и заплашвал, че ще разпространи изцепката, ако не получи пари. Това била версията в жалбата на Бачев до МВР.

Пияници не бих коментирал – така Борисов всъщност коментира думите Бачев в интервю пред bTV тази сутрин. Пияниците могат да си говорят каквото си искат, заключи премиерът, тъй като „в България всичко може“. Пред Actualno.com кметът на Симитли Апостол Апостолов категорично отрече информацията да е спал с Борисов. /Actualno.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене