УЕФА обмисля да премахне продълженията

Това предложение за практическа революция във футболните правила в европейската футболна централа може да промени представите ни за играта до момента

То е било обсъждано в Нион по време на срещата на най-добрите треньори на континента. Предложено е да бъдат премахнати продълженията и да се преминава директно към изпълнение на дузпи след равенство в редовното време. Подобна е практиката в мачовете от Копа Либертадорес.

Според защитниците на идеята тази промяна ще окаже положителен ефект върху играта, а пък противниците смятат, че това ще даде предимство на по-малките отбори, които ще правят всичко възможно единствено да се защитават в рамките на 90 минути.

Легендарният сър Алекс Фъргюсън, който е специален посланик на този тип треньорски форуми, коментира по следния начин предложението: “Не мисля, че искаме да виждаме изчерпани играчи по време на продълженията. Когато чуя сигнала за края на редовното време, винаги имам чувството, че ще се стигне до дузпи. Видяхме дори на последния финал в ШЛ как футболистите просто се разхождат… Това е неизбежно, при положение че се отива към дузпи, така че въпросът е как можем да подобрим положението.”

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене