Д-р Атанас Камбитов, кмет на Благоевград: В края на следващата седмица трябва да започне изкърпването на дупките по пътната настилка в града

В края на следващата седмица трябва да започне изкърпването на дупките по пътната настилка в града. Това каза на пресконференция д-р Атанас Камбитов, кмет на Община Благоевград, предаде репортер на Радио ‘‘Фокус’’ – Пирин . Той допълни, че средствата за ремонтите на пътната инфраструктура са в размер на 315 000 лева с ДДС, като те вече са отпуснати и предстои избирането на фирма изпълнител, която да извърши ремонтните дейности.
„Почти сме готови с проект за Зала на покойника на терена на новите гробища, като освен нея в началото ще има отделен терен, за да се изгради и зона с пейки и да се благоустрои терена. Мислим евентуално и за видеонаблюдение, но това ще се случи в един по-късен етап. Залата трябва да бъде изградена най-късно до края на юни“, добави д-р Камбитов. Той заяви, че има идеята да се определи символична такса, като например 5 лева на месец, за поддържане на гробовете, а останалата част от необходимите средства да бъдат отпускани от общината, тъй като много хора са се обърнали към общината с молба за нещо такова, тъй като нямат възможност сами да ги поддържат. „За тази цел ще трябва да се назначат 7-8 човека, който да се занимават с това, а тази такса е просто символ на ангажимента, който трябва да поеме всеки човек. С оглед на това, че обикновено хората, които имат такива проблеми са много възрастни с минимални пенсии, общината заема социалната си позиция и затова таксата е толкова минимална“, добави още кметът.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене