От днес влизаме в ретрограден Меркурий – ето какво е добре да правим и какво не

От днес навлизаме в период на ретрограден Меркурий. Според астролозите всяка планета има своето влияние върху нас. Меркурий управлява нашата памет, интелигентност, общуването със света. Тази планета оказва влияние на всички видове комуникация.

Смята се още, че Меркурий е свързан и със зараждането на ценности и идеали у хората от най-ранна възраст.

Меркурий е ретрограден от 31 август до 22 септември. През това време не е подходящо да подписвате договори, да пътувате, да водите преговори, да правите покупки, а ако става въпрос за купуване на кола или друго превозно средство, няма по-неудачен период от този.

Ретроградността на Меркурий влошава и възпрепятства качественото проявление на неговите принципи: комуникация, общуване, пътувания, договаряне, търговия. Всичко това няма да е особено успешно през периода.

Ако искате да започнете нещо ново, да подпишете договор или да проведете важен разговор, както и да направите покупка, най-добре изчакайте малко. Ретроградността на тази планета е около 20 дни и няколко дни след като тя приключи, можете да правите всичко изброено, без да се натъквате на усложнения и спънки.

Шофирайте внимателно през периода и ако ви се налага да работите с документи, проверявайте ги по няколко пъти – възможни са грешки и объркване.

Ретроградният Меркурий работи много добре във вътрешен план и ни насочва към преосмисляне и ретроспекция. По това време имаме възможност да се изразяваме по-задълбочено и да вложим повече смисъл в думите си. Което означава: по-малко думи и повече съдържание.

За какво още е подходящ периода? Да се връщате на места, на които сте били, да довършвате отдавна започнати дела и да общувате със стари познати.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене