100 шивачки в „Пирин текс“ ходят на работа с колела

100 работници в шивашката фирма „Пирин-Текс” ЕООД в град Гоце Делчев от половин месец ходят на работа с велосипеди. Те са им подарък от собственика на предприятието Бертрам Ролман. Немският предприемач решил, че по този начин ще е полезен на част от своите подчинени.

„Вече половин месец 100 души идват на работа с велосипеди. Примерът им накара и много други да подадат заявления и да искат да получат колела от нашия собственик. Най-вероятно ще се поръчат още 100 велосипеда. Тези за дамите са с кошници, за да има къде да поставят дамските си чанти и друг дребен багаж”, разказа Катя Божикова, която е секретар в дружеството. Засега от новата придобивка се възползват работници от града и от близкото село Мусомища, от което има кратък път до фабриката.

Целта е да се гарантира безопасността на шивачите и да не карат колела по републиканската пътна мрежа, където трафикът е много натоварен. Добрата новина за велосипедистите от шивашшкото предприятие е, че няма ограничение да ползват колелата само за придвижване на и от работа, а по всяко време, когато им е удобно. „Г-н Ролман бе воден от идеята да помогне на работниците да са по-мобилни. Това е само част от нашата корпоративна социална отговорност към персонала”, уточни Катя Божикова. В момента в двора на дружеството се строи паркинг за велосипеди.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене