ИСТИНАТА ЗА БОГАТСТВОТО НА ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ! Бившият президент кътал много милиони само в КТБ???

Истината за умопомрачителния депозит на Георги Първанов в КТБ, който бе обект на различни градски слухове излезе наяве

Георги Първанов е един от клиентите на КТБ с най-голям депозит в банката. Бившият държавен глава държи на влог в КТБ сумата от 80 милиона лева.

Освен, че размерът на депозита му е повече от внушителен, Георги Първанов може да се похвали и с най-високата лихва, която получава като клиент, чиито пари са вложени в КТБ.

Оказва се, че Цветан Василев е много щедър към приятелите си. Един от тях е Георги Първанов и като такъв той е бил облагодетелстван с годишна лихва в размер на 10,5%. Подобна лихва за спестявания не съществува в нито една банка по света, но КТБ е изключение. Това означава, че Георги Първанов е прибирал годишно по 8,4 милиона лева лихва.

Влогът на бившия президент в КТБ датира от края на 2008 година(времето, в което той беше държавен глава). Оказва се парите не са депозирани на името на Георги Първанов, а не неговият добър приятел – известния бизнесмен Красимир Михайлов, по-известен като Краси Свинаря. Той е собственик на мина „Ораново“ и един от най-доверените хора на Георги Първанов. Двамата дори са имали отделни телефони, по които са се чували по няколко пъти дневно в годините, когато Георги Първанов заема поста на държавен глава, разкри „Уикенд“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене