Connect with us

Таблоид

Опасна заигравка: Здравната каса съсипва от проверки Онкоболницата в Благоевград, през месец я проверява! Има ли софийски апетити за клинични пътеки и закриването й?

Published

on

Онкоболницата в Благоевград, която е единственото специализирано заведение за лечение на тежко болни хора в Благоевград се гърчи от непрекъснати, нарочни проверки на Здравната каса, разказват пациенти.

През месец спецове на касата ровят, търсят, преглеждат списъци с пациенти, което създава страшен дискомфорт на работещите в болницата специалисти. Само преди дни приключи поредната проверка от зачестилия напоследък здравен мониторинг и отново не бяха установени нарушения в здравното заведение. Според запознати от бялата гилдия специализираната болница “Св. Мина” винаги е била трън в очите на определени кръгове, които по всяка вероятност търсят начини да я закрият и пациентите с големите клинични пътеки да отидат на лечение в София.

Припомняме, че преди време имаше няколкодневен протест на лекарите от онкоболницата заради спиране на парите по пътеки от Здравната каса. След сериозния отпор на медиците проблемът бе решен, но не спря натискът върху болницата. Онкоболницата в Благоевград е с безупречен авторитет като здравно заведение, там се лекуват, оперират тежко болни пациенти с рак от целия регион, за които е непосилно и физически и финансово да се лекуват в София.

Скоро ще съобщим подробности около проверките на Здравната каса в местната болница, които в никой случай не можем да наречем рутинни, безобидни и задължителни.

П. Петрова

www.struma.com

Таблоид

Борисов с извънредно обръщение към всички българи

Published

on

Премиерът Бойко Борисов направи  извънредно обръщение към българите днес.Ето какво има да каже българският министър председател:

.”Призовавам всички българи да се пазят и следват разпоредбите на здравните власти. Коронавирусът е тежко заболяване. Всички министри и екипите им, аз и моят екип също, които сме под карантина, стриктно я спазваме. Това казва във видеообръщание премиерът Бойко Борисов.

Ето какво допълва още той:

Законите са еднакви за всички, но явно с някои изключения – президентът Радев. Само на него здравните служби му дадоха няколко часа карантина. Аз не наруших карантината си и промених всички планирани публични прояви. Хората не могат да бъдат делени спрямо поста, който заемат. Това е върховенството на закона.

Ние не правим предизборен бюджет. Това е следизборен бюджет, за да може да има хора, които да продължат да работят и да живеят в България. Само допреди месеци ни обвиняваха, че не даваме пари на хората. Сега изработихме програми, намерихме средства през европейските програми, през компенсаторни механизми и по всички възможни начини, включително и с данъчни отстъпки. Във всички системи добавихме повече пари, за да може да преодолеем тази ужасяваща пандемия и ни обвиняват, че правим предизборен бюджет. С какви очи тази партия, заради която платихме милиарди за АЕЦ „Белене“, за компенсациите на ТЕЦ-овете, сега ни обвинява?

Демокрацията е много хубаво нещо. Коя партия ще изпълнява бюджета зависи от българския народ.

Continue Reading

Таблоид

Десетокласничката Мария Гудева от НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев е отличена за „Будител на годината“

Published

on

Мария Гудева от 10 “а” клас е сред избраните 39 от общо 102 ученически проекти от конкурса на евродепутата Асим Адемов на тема „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“. Десетокласничката участва с мултимедийна презентация за будителите в Неврокопско. Нейният проект е включен в специален сборник – “Будителите на моя роден край”.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2020
ПВСЧПСН
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

ПОПУЛЯРНИ