Опасна заигравка: Здравната каса съсипва от проверки Онкоболницата в Благоевград, през месец я проверява! Има ли софийски апетити за клинични пътеки и закриването й?

Онкоболницата в Благоевград, която е единственото специализирано заведение за лечение на тежко болни хора в Благоевград се гърчи от непрекъснати, нарочни проверки на Здравната каса, разказват пациенти.

През месец спецове на касата ровят, търсят, преглеждат списъци с пациенти, което създава страшен дискомфорт на работещите в болницата специалисти. Само преди дни приключи поредната проверка от зачестилия напоследък здравен мониторинг и отново не бяха установени нарушения в здравното заведение. Според запознати от бялата гилдия специализираната болница „Св. Мина“ винаги е била трън в очите на определени кръгове, които по всяка вероятност търсят начини да я закрият и пациентите с големите клинични пътеки да отидат на лечение в София.

Припомняме, че преди време имаше няколкодневен протест на лекарите от онкоболницата заради спиране на парите по пътеки от Здравната каса. След сериозния отпор на медиците проблемът бе решен, но не спря натискът върху болницата. Онкоболницата в Благоевград е с безупречен авторитет като здравно заведение, там се лекуват, оперират тежко болни пациенти с рак от целия регион, за които е непосилно и физически и финансово да се лекуват в София.

Скоро ще съобщим подробности около проверките на Здравната каса в местната болница, които в никой случай не можем да наречем рутинни, безобидни и задължителни.

П. Петрова

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене