Connect with us

Таблоид

С 1,6 млн. лв. санират сградата на полицията в Благоевград

Published

on

Община Благоевград внесе пето проектно предложение в Междинното звено за одобрение – „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност, осигуряване на достъп на хора с увреждания и цялостно обновяване на фасадите на сгради на ОД МВР и Първо РПУ – Благоевград”. То е част от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие и одобрената Инвестиционна програма на Община Благоевград. Проектът се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014- 2020 г.

Проектното предложение предвижда въвеждане на мерки за енергийна ефективност в административните сгради на ОД МВР и Първо РПУ – Благоевград, както и осигуряване на достъп до сградите на хора с увреждания. За целите на проекта е подписано партньорско споразумение между Община Благоевград и Областна Дирекция на Министерството на вътрешните работи.

С реализирането на дейностите по проекта ще се постигне повишаване на енергийната ефективност и редуциране на енергопотреблението в сградите. Предвижда се обновеният сграден фонд на административната структура да бъде в съответствие с изискванията на националното и европейското законодателство за високо ниво на енергийна ефективност, като се осигурят по-добри условия на работа на служителите ОД МВР и Първо РПУ – Благоевград в екологична и енергийно-ефективна работна среда и достъп на хора в неравностойно положение.

Стойността на проекта е в размер 1 645 987,00 лв., а срокът за изпълнение на заложените в проекта дейности е 12 месеца.

До този момент Община Благоевград е подала в Междинно звено проектни предложения за „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност, осигуряване на достъп на хора в неравностойно положение в сградата на Регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението – Благоевград“, „Изграждане на социални жилища в IV-ти микрорайон”,  „Обновяване на многофамилни жилищни сгради в Община Благоевград” и  „Благоустрояване на градската среда”. Общата стойност на проектните предложения възлиза на 28 392 659,89 лв., което надхвърля 50 % от общия размер на безвъзмездната финансова помощ за Община Благоевград по процедурата, която е в размер на 44 056 536,93 лв.

 

коментара

Таблоид

Близо 50 000 чуждестранни туристи са посетили Банско през лятото

Published

on

47 605 са туристите от различни държави, които са посетили  Банско в периода от 1-ви юни до 1-ви октомври тази година.

За изминалите четирите месеца – юни, юли, август и септември, най-много туристи българи са тези, които са са гостували в Банско – 43 551. На второ място са румънските туристи – 995.

415 са израелците, които са предпочели да отдъхват в Банско през летния сезон. От Франция гостите са 317, от Германия – 288, от Чехия – 222. За съжаление това лято има отлив на руски граждани и туристи от Великобритания, Северна Македония и Гърция.

От туристическия бранш коментират, че първоначално летния сезон е започнал слабо но постепенно много хора са посетили Банско и са почивали за различен период от време – от уикенд до пет дни и седмица. От юли месец с постепенен ръст на туристите, през август с все така положителна тенденция за ръст продължава. Това се запазва и през септември, когато броят на туристите е почти равен на тези през 2019 година.

Летният сезон е добър, като посещаемост на общия фон на ситуацията цялата страна заради пандемията от коронавирус.

Строги мерки срещу COVID-19 се предвиждат за ски зоната, като е направен добър график и схема за безопасността на скиорите, ще има специални места с дезинфектанти, зони за преминаване около ски съоръженията и др./БНР/

коментара

Continue Reading

Таблоид

Отново опашки за PCR тест пред РЗИ-Благоевград

Published

on

В Благоевград днес отново има опашки пред Регионалната здравна инспекция (РЗИ).

Това се случва, след като беше наложен лимит на направленията за безплатни COVID-тестове, който часове по-късно падна.

Последно лимит на направленията днес няма да има.
„Днес ще издаваме направления на всички, които са дошли“, обеща д-р Калоян Калоянов, директор на РЗИ- Благоевград пред bTV.

pirinsko.com

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2020
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ