Трети месец приятели издирват изчезналия у нас чешки турист

Приятелите на изчезналия турист Жири Вана продължават да го търсят. 37-годишният мъж изчезна на 18 юни по време на планински преход в Рила, Пирин и Стара планина. Той е трябвало да се прибере в родината си на 19 юни, но вече трети месец няма ни вест, ни кост от него.

От извършените до този момент оперативни действия у нас е потвърдено, че Жири Вана е влязъл в страната ни в 18:21 часа на 26 май през ГКПП-Аерогара София. До този момент няма данни да е напускал пределите на България. Няма данни и за адресни регистрации на територията на страната.

Негови приятели пристигнаха от Чехия и сами започнаха издирване, засега без резултат. Но в планински райони младите хора са разлепили обяви написани на български  и английски езици.

В Мелнишко дърветата и пътеките за различни маршрути са окичени с тези табелки. За последно чушкият турист е видян жив в хижа Попови ливади над Гоце Делчев на 3 юни. След като пренощувал, на 4 юни той тръгнал с тежка раница, която тежала повече от 35 килограма, към Тевно езеро – Безбог и Добринище. Мъжът не е носил мобилен телефон.

Местните хора в Мелнишко казват,че не са го виждали, там иначе преминават много туристи, но дали дума на приятелите на Жири Вана, че ако научат нещо веднага ще и потърсят и се грижат табелките да останат непокътнати.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене