Кметът Камбитов поздрави жителите на благоевградското село Бело поле

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов бе сред официалните гости на 13 традиционен събор на село Бело поле, който се провежда на светлия християнски празник Успение на Пресвета Богородица. Стотици жители и гости на селото седнаха на обща трапеза. Сред присъстващите бяха още кметове и кметски наместници от други малки населени места и села от община Благоевград, политици, представители на институции. Богата програма, музика и добро настроение съпровождаше събора. Миряните преминаваха през църквата, за да запалят свещ и да се помолят за здраве и благоденствие.

Belo pole - 2Кметът д-р Камбитов също се помоли за здраве и добро бъдеще на всички. Преди самото откриване на празника, отец Андон Шавулев от благоевградския храм „Въведение Богородично“ освети обредни пити, които местните жени от селото бяха направили с много вяра. Отправена бе и молитва за благоденствието на жителите на село Бело поле, на Благоевград и на цяла България. Кметът на село Бело поле Иван Стойчев приветства присъстващите, пожела им здраве и изказа специални благодарности на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

Belo pole - 4 „В последните няколко години се вижда, че Бело поле става едно привлекателно село, работи се усилено, така че се виждат нещата, които случват. Искам да благодаря специално на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов лично от мое име и от името на всички жители на село Бело поле за помощта, която ни оказва“, каза още Иван Стойчев. Той покани на сцената д-р Камбитов като изрази надежда в бъдеще сградата на училището да се преустрои в детска градина. „Искам да пожелая здраве на Вас и Вашите близки!

Пред сградата на Общината ме срещна една дама и след като ми честити празника, ми каза, че всичко в живота зависи от нас самите. В тази връзка си пожелавам да бъдем по- добри и така светът ще стане по –добър, а имаме нужда от това.  Бъдете здрави, Богородица и Бог да ви закриля!, пожела кметът д-р Атанас Камбитов на жителите и гостите на село Бело поле.

Програмата продължи с изпълнения на детска вокална и фолклорна група „Звънче“ към НЧ „Изгрев“- с. Бело поле с художествен ръководител Славина Пулева. Талантливите деца изпълниха „Китка от Македонски песни“, с които стоплиха сърцата на публиката.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене