Районна прокуратура – Благоевград предаде на съд обвиняеми за незаконно подпомагане на мигранти

Районна прокуратура – Благоевград предаде на съд двама обвиняеми за подпомагане на чужденци да преминават в страната с цел имотна облага, съобщиха от прокуратурата.

От там посочват, че на 13 май в Гранично полицейско управление (ГПУ) – Благоевград е постъпила информация за противозаконно превозване на група чуждестранни граждани, влезли на територията на България без разрешение. По случая са предприети действия по установяване и спиране на съответните превозни средства. Същия ден в района на симитлийското село Градево, полицейските служители спрели за проверка два товарни автомобила. В единия от тях, управляван от обвиняемия И.Н., били установени 18 чужденци, сред които и две деца. Водачът заявил, че мигрантите са от Сирия и ги превозва от Свиленград до граничния контролно – пропускателен пункт „Калотина“, съобщават от прокуратурата. За тази услуга И.Н. цял да получи сумата от три хиляди евро от лице, чиято самоличност отказал да разкрие.

Неговият съучастник Г.П. се движел отпред, като отговарял за проследяване и уведомяване за евентуални полицейски патрули, посочват от прокуратурата. От там допълват, че извършителите на престъпното деяние са били привлечени в качеството на обвиняеми по образуваното досъдебно производство.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене