Отборът на „Пирин“ (Гоце Делчев) стартира отлично в шампионата през тази година след успех с 1:2 като гост на прекия си конкутнт „Хебър“ (Пазарджик)

Домакините признаха превъзходството на гостите си, неврокопчани вече мислят за следващия си мач

Мачът между „Хебър“ и „Пирин“(Гоце Делчев) бе едно от най-чаканите събития сред спортната общественост в града край Места. Двубой, който следяха всички пряко – чрез своите приятели на стадиона и косвено чрез сайтове и т.н. Среща, която завърши подобаващо и мечтано за неврокопските фенове, които видяха първата крачка към реализирането на целта, поставена от новия багодетел на отбора Иван Арнаудов, цел мечтана от всички – завръщане през този шампионат в професионалния футбол. На откриването на същото това пъвенство, тимът, воден от Анатоли Тонов взе стратегически важна победа с 1:2 като гост. Важна, защото бе срещу пряк съперник за спечелване на първата позиция, важна и от гледна точка на самочувствието на футболистите, които да си повярват още повече. Сега обаче е време да се гледа към следващите още повече от 30 стъпки, които да бъат максимално точни и с извлечен максимум от тях, за да се поздрави цялата гоцеделчевска общественост с успех, изваждащ града на ново по-високо стъпало. Стъпало, на което, според мнозина, отборът заслужава да бъде.

Нека припомним как се разви мачът, който започна неприятно за неврокопчани, в чийто редици имаше 7 бивши играчи от професионалния футбол. Играчите на „Пирин“ започнаха мача с по-голямо самочувствие. В 9-та минута обаче ликуваха домакините. Капитанът на „Хебър“ Здравко Лазаров беше изведен на огнева позиция и не сбърка, откривайки резултата – 1:0.

Пиринци обаче не трепнаха от студения душ и веднага пренесоха играта в половината на домакините. След само 6 минути игра гостите изравниха с попадение на Георги Самокишев. Опитният бранител надскочи защитата на пазарджиклии при едно центриране и заби топката в мрежата на Стоичков за 1-1. До почивката отборът на „Пирин“ се размина с второ гол само по чудо, след като Борислав Хазуров и Радослав Моллов пропуснаха от чисти положения. Почти всяко центрираше всяваше смут в отбраната на „Хебър“, която показа сериозни слабости при статичните положения. Неврокопчани все пак стигнаха до втори гол в 59-та минута. Тогава след един спорно отсъден фаул Мартин Газиев центрира топката към вратата на Стоичков. Последният изби кълбото, но то се удари в играч на пазарджиклии и стигна до Мариян Ловков, който от близо опъна мрежата на домакините – 1:2. След този гол отборът на гостите се прибра в своята половина и заигра на контраатаки. Хебърци раздвижиха играта си с влизането на Панчев и Александър Димитров, но в завършващата фаза липсваше ефективност. Така минутите се изнизваха и статуковото остана непроменено.

 

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене