Председателят на УС на „Пирин“(Гоце Делчев) Иван Близнаков: „Никой няма да търпи слаба и безлична игра! Който не иска да играе, нека каже!“

Клубният шеф даде да се разбере, че ще се предприемат сериозни мерки, за да не се допуснат подобни рецидиви като в последните два мача срещу „Рилски спортист“ и „Белаасица“(Петрич) тази неделя

„Омръзна ми да слушам оправдания кои футболисти са с опит, кои са млади и това, че все трябва да имаме търпение. Не може да има подобни приказки, защото същите тези играчи вече натрупаха сериозен игрова практика и имат немалко число мачове в мъжкия футбол. Това накланя везните повече към това, че има и още нещо. Не можем да бъдем така безидейни и безволеви. Не може най-възрастните да бъдат далеч по-дейни от въпросните младежи. Не може футболисти, които не са играли активно футбол 2 години, 6 месеца или 3 месеца да бъдат далеч по-дейни и се раздават до последно за разлика от по-младите. На вниманието на тези, които говорят за младост и неопитност, нека да погледнем, че в отбора на „Беласица“ игра 15-годишният Георги Спасов, който се представи много добре за разлика от доста наши футболисти поне с 3 години по-големи от него. Това показва, че нещата опират и до сърце, до желание и сигурно до майсторство.

Съжалявам само за нашите фенове, които след като видяха слабата и безлична игра и трите гола във вратата на нашия отбор, напуснаха огорчени преждевременно двубоя с наведени глави. Показателно за представянето ни е това, че намалява числото им. То как и да бъде иначе, след като получаваме за 3 мача 9 гола и нямаме отбелязан нито един. Това само по себе си означава, че футболистите трябва да се замислят, защото едва ли нещата ще останат така. Остават още три мача, в които да се докажат. След това не трябва да се сърдят на никого. Никой няма да търпи слаба и безлична игра! Който не иска да играе, нека каже! Поле логично ще има коренни промени в отбора до лятната подготовка.

Поражението дойде логично, след като имахме шанс да отбележим гол още в 1-вата минута, а след това и сам срещу вратаря на гостите Яким Кобалищалиев не успя да простреля петричкия страж. „Беласица” показа много по-добра игра през второто полувреме и отбеляза три хубави гола, а можеше и още толкова и да си замине с още по-убедителна голова разлика,” коментира председателят на УС на „Пирин“(Гоце Делчев) Иван Близнаков.

Иначе срещата започна с атака на домакините и Яким Кобалищалиев обстрелва директно вратата на гостите, но стражът им Благой Стоянов показа невероятен рефлекс, изби кълбото, което срещна напречната греда зад него, и предотврати опасността за отбелязване на гол. Отборът на домакините опитваше да превземе вратата на петричани, но само още веднъж Яким Кобалищалиев се озова в непосредствена близост пред наказателното поле на гостите, но до отбелязване на попадение не се стигна.
Отборът на гостите се опитваше да сътвори нещо опасно пред вратата на „Пирин”, но нищо не се получаваше.
Така при нулево равенство футболистите на двата отбора се оттеглиха на почивка.
През второто полувреме на срещата имаше един отбор на терена и това бе този на „Беласица”. Всеки момент се очакваше гол във вратата на „Пирин”. В 71-вата минута най-опитният футболист от гостите Димитър Наков се включи в помощ на нападението, бе изведен в половината на домакините, излъга изпречилите му се футболисти и изскачайки срещу вратаря Николай Шоколарев, опъна мрежата за 0:1. Три минути по-късно след бърза контраатака по десния фланг на гостите Христо Петров от движение огорчи вратарят на неврокопчани за 0:2. В 83-тата минута футболистите на „Беласица” ликуваха отново и имаше защо. Бързоногият Александър Якимов успя да се възползва от гешка на гоцеделчевската защита фиксира крайното 0:3.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене