Братя Пиргови от Гоце Делчев: ЧЕЗ уби баща ни!

» Ще настояваме за собствено разследване, за да достигнем до истината. ЧЕЗ трябва да си понесе отговорност за случилото се. Ще положа всички усилия, за да опазя паметта на татко, когото много обичах“, категоричен е Митко Пиргов!»

Нито един представител на ЧЕЗ не се обади нито на мен, нито на мама, за да ни уведоми за това какво се е случило. Дори не ни се извиниха!

Мила ПАВЛОВА
Внезапната смърт на бащата на известните футболисти Димитър и Илко Пиргови разтърси Гоце Делчев. 56-годишният мъж е издъхнал на електрически стълб в село Буково и гибелта му породи множество коментари.
Техникът от „Енергоснабдяване“ – Гоце Делчев Емил Пиргов е от гърменското село Осиково, но от години живее със съпругата си на улица „Дунав“ в Гоце Делчев.
Нещастието е застигнало 56-годишният мъж по време на работа с колеги от специализираното звено от Енергоснабдяване по време на прикачване на ел. табло на частен дом в Буково.
Тялото на убития от тока мъж е било свалено от електрическия стълб, след като той вече е бил починал, разказват жители на Буково, станали свидетели на нещастния инцидент.
В селото се говори, че има вероятност колегите на Емил Пиргов да са забравили да изключат напрежението от трафопоста, но това предстои да го доказват следствените органи.
Емил Пиргов е от гърменското село Осиково. Съпругата му, която е вече пенсионерка, е била кмет на Осиково – един мандат преди 1989 година, а двамата му синове са известните футболисти Димитър Пиргов, който това лято премина от Славия в Левски, и Илко Пиргов – вратар на Локомотив (Пловдив).
Новината за смъртта на Емил Пиргов буквално покоси хората от родното му село и многото му приятели от целия гоцеделчевски регион.
Макар и покрусен от случилото се, синът Митко намира сили да разкаже своята версия за ситуацията.
„Опитват се да прикрият смъртта на татко, като я изкарат нещастен случай. Докторът, който първоначално го е прегледал, твърди, че смъртта е настъпила по естествен път. Това обаче категорично не е вярно. По тялото на татко има дълбоки следи от изгаряния, което говори, че се касае за токов удар“, казва Пиргов.
Неговият баща има близо 33-годишен стаж в сферата на електроразпределението. Той е бил началник група и колегите му се съмняват, че е допуснал грешка.
„Ще настояваме за собствено разследване, за да достигнем до истината. ЧЕЗ трябва да си понесе отговорност за случилото се. Ще положа всички усилия, за да опазя паметта на татко, когото много обичах“, категоричен е Митко Пиргов.
Младият мъж не може да си обясни безобразното поведение на ЧЕЗ след трагедията: „Нито един представител на ЧЕЗ не се обади нито на мен, нито на мама, за да ни уведоми за това какво се е случило. Дори не ни се извиниха.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене