ЯК ЕКШЪН СЛЕД КУПОН В БЛАГОЕВГРАД!

Трима се биха пред закусвалня „Бакалов“, единият призна: Щом се освестих, исках да удрям

Трима благоевградчани бяха задържани за сбиване пред закусвалнята на бизнесмена Димитър Бакалов. Екшънът е класически за нощния живот в Благоевград, където купонът в дискотеките приключва с бой на опашката за банички. Това се случило и на 11 август около 4.30 часа, където без повод се стигнало до размяна на удари между 20-годишния Валентин Манчев и 36-годишния Антон Укев. Двамата бързо се озовали на земята, а техни приятели се втурнали да ги разтървават.

Схватката продължила не повече от минута, а след това пристигнала и полицейската патрулка.Двамата мъже били задържани за 24 часа заедно с 36-годишния Калин Василев, който се опитвал да ги разтърве. Тримата се държали агресивно и обиждали един друг дори и в двора на полицията, което изкарало живущите в отсрещната кооперация на балконите рано сутринта, разказа полицай Велев. Той бе първият свидетел, който даде обяснения на делото за дребно хулиганство срещу тримата.

В съдебна зала бяха разпитани приятели на 20-годишния Валентин Манчев от село Стоб – две момчета и едно момиче, които били заедно с него в дискотеката. Те обясниха, че всичко станало за секунди пред баничарницата, имало размяна на удари, но полицията дошла бързо и всичко приключило.

Калин Василев обясни, че излизали от дискотека с Антон Укев, който се отправил към баничарницата. В момента, в който извикал: „Тони, чакай!”, станал боят, видял, че приятелят му е на земята и тръгнал да му помага. Нямало и минута и дошла полицейската патрулка, в която забрали и него. Мъжът, който е управител на частна фирма и с висше образование, изрази съжаление за случката и поиска от съда да бъде признат за невинен.

Валентин Манчев обясни, че бил нападнат в гръб и повален на земята. „Докато се освестя, докато стана, видях мъжа до мен и първото, което поисках, е да го бутна и ударя. Съжалявам, че не се обадих на 112, а влязох в саморазправа. Извинявам се и обещавам – в съда и най-вече пред себе си – че това няма да се повтори“, заяви 20-годишният младеж.

Разкаяние и съжаление имаше и от страна на Антон Укев, който не даде обяснение. Той също е с висше образование и работи в частна фирма.

След преценка на събраните доказателства съдия Владимир Пензов оправда Калин Василев, а другите двама ги призна за виновни, като им наложи 1 денонощие в полицейския арест, но приспадна времето, през което са задържани, което означава, че наказанието е изтърпяно.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене