Connect with us

Спорт

Месец до Световното по планинско бягане в Сапарева баня

Published

on

Снимка: Сапарева баня

Само след месец в Сапарева баня ще се проведе 32-рото Световно първенство по планинско бягане за мъже, жени, юноши и девойки старша възраст.

На 11 септември Сапарева баня посреща най-добрите състезатели в най-мащабното спортно мероприятие за тази дисциплина. Малката курортна община става единствената, която е била домакин на Балканиада, Европейско, а сега и на Световно първенство по планинско бягане.

Дейностите по организация на първенството вървят нормално и с пълна сила. Очаква се официалното откриване на спортното мероприятие да бъде вечерта на 10 септември, а закриването и награждаването на медалистите – на 11 септември вечерта.

Освен това, ежегодно в Сапарева баня се провеждат различни шампионати в тази дисциплина. Поредният такъв, държавен шампионат по планинско бягане купа “Рилски езера”, ще бъде този месец, на 24 август.

Той ще бъде и своеобразна селекция за националния отбор по планинско бягане, с който страната ни ще се яви на Световното първенство през септември.

 

коментара

ВИДЕО

Ексклузивно ВИДЕО: Гоце Делчев си има абсолютен шампион за страната по бодибилдинг!

Published

on

Ексклузивно интервю с братята Костадин и Александър Шушутеви. Причината е техният успех в иднивидуалния спорт с който се занимават професионално. Град Гоце Делчев си има абсолютен шампион за страната по бодибилдинг! 

коментара

Continue Reading

Новини

Сандански – кандидат за европейски град на спорта 2021

Published

on

Кметът на Община Сандански – Атанас Стоянов представи на онлайн заседание днес кандидатурата на град #Сандански за Европейски град на спорта 2021. Пред членовете на Управителния борд на ACES Europe бе презентирана кандидатурата на общината, като решението за избор на Европейски град на спорта за 2021 г. ще бъде обявено в началото на месец ноември.
Презентацията за кандидатурата на Сандански, създадена с подкрепа на спортната общност в града, представи богатата спортна история на града, спортистите на десетилетието, спортната инфраструктура, спортните клубове и богат Спортен календар за 2021 г.
АCES Europa е сдружение с нестопанска цел, което всяка година от 2001 г. насам определя Европейска столица, град, общност и Град на спорта. ACES Europe прави тези признания, в съответствие с принципите на отговорност и етика, имайки предвид факта, че спортът е фактор за обединяване на обществото, подобряване на качеството на живот и пълната интеграция на социалните класи в обществото.
Да си пожелаем през 2021 година Сандански да бъде Европейски град на спорта, за да имаме възможността да разгърнем потенциала на нашите спортни традиции, които възпитават истински шампиони.
Убедени сме, че със своята активност, условия и климат Сандански ще успее да спечели високата титла – Европейски град на спорта 2021.

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2020
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ