„Септември „(Симитли) отвърна на удара!!! Интригата с „Вихрен“(Сандански) продължава

От ръководството на изпадналия от „Б“ група тим излязоха със специално изявление, в което отвръщат на обвиненията от страна на „Вихрен“ в кражба на футболисти

Изявлението на санданчани дойде, след като от клуба само 5 дни преди старта на първенството си тръгнаха четирима основни футболисти, които изкараха целия тренировъчен цикъл със Стойко Найденов и компания, а в последния момент напуснаха отбора. Те отпътуваха за Симитли, където оправиха селекцията с тях и вече треньорският екип има на разположение 20-ина футболисти, а от клуба в балнеокурорта обвиниха колегите си в кражба.

Ето и позицията на ответната страна: „За всички неразбрали – „Септември“(Симитли) има ясна и категорична политика: футболният отбор на община Симитли да бъде отбор от община Симитли. Господа от „Вихрен“, в „Септември“ винаги с предимство са местните футболни таланти.

Смилен Златанов и Кирил Домозетски са от Симитли и е нормално да се приберат у дома. Нашите амбиции са пак да сме обигран и силен отбор от местни момчета. Това, че Венцислав Стоянов и Николай Стоилков, също са предпочели да дойдат в „Септември“, не означава, че сме им предложили повече пари. Момчетата сами са взели това решение. А и вие отлично знаете колко сте ги лъгали и мамели относно договорените им възнаграждения. Недейте да забърквате треньорите на Септември Иво Тренчев и Антон Бачев, те нямат нищо общо със селекцията на футболисти. В нашия отбор всеки има своята отговорност и знае какви задължения има. Ако „търсите вина“ другаде за слабостта си, търсете в я хората, които правят селекцията на отбора. И, господин Станев, срамно е една община като вашата, с много по- големи финансови възможности от Община Симитли да обвинява за решения на футболисти.“ Това обявиха от спортно-техническия щаб на „Септември“, като отговор на отправените им обвинения от страна на санданчани.

За да подкрепи на позицията от спортно-техническия щаб на отбора, отношение взе и кметът на община Симитли Апостол Апостолов, който заяви в типичния си стил: „Не се притеснявайте за завършека на първенството, тъй като „Септември“ ще бъде новият първенец на югозападната „В” група. Просто защото ние работим най-професионално.“

От своя страна обявеният от градончалника за най-професионално работещ клуб няма да може да разчита за старта на шампионата срещу „Миньор“(Перник) именно на две от новите си попълнения Венцислав Стоянов и Николай Стоилков. Двамата са извън сметките на треньорския екип, защото имат да изтърпяват един мач наказание от предния полусезон.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене