Борисов: България е страшно уязвима, аз трябва да запазя всячески добри отношения с Турция

Ние сме страшно уязвими. Какво значи изказване „Ще залеем Европа с бежанци” при положение, че Европа е заградена с телени огради. Това значи „Ще залеем България”. Те няма да попаднат в Австрия, ще дойдат тук. Това каза пред Нова телевизия премиерът Бойко Борсовл

Той напомни, че в момента границата със Сърбия и с Македония се пази изключително добре, в Румъния мигрантите не искат да посещават.

„Аз трябва всячески да запазя добрите отношения с турския премиера Йълдъръм и с Ердоган. Затова сега всекидневно контактувам с колегите в Брюксел”, каза Борисов.

„Македония, Унгария и къде ли не затвориха границите – България няма на къде да изтича мигрантите. При тази ситуация ние сме изправени пред огромна криза между Турция и ЕС, криза. Историята показва, че Османската империя обикновено отива до Австрия. Жертва на това стават Балканите. Аз съм изключително загрижен, че това става в България. Ние с Турция в момента трябва да се опитаме да градим възможно най-добри отношения. Ако трябва на всички да им вземем главите, ние не трябва да допуснем мигрантска вълна. Ние се фиксираме само в един /случая с Абдуллах Бююк – б.а./ от 25 000 случая. Аз съм възложил проверка на Бъчварова. Ще видят къде има пропуски – ако има, тя ще ги уволни”, обясни Борисов.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене