Протестна мрежа настоява за оставка на правителството, заради депортирането на политическия мигрант в Турция, адвокатът Румен Николов поздрави МВР – министър Бъчварова

НарушавBUUKането на международно легитимирани човешки права е рубикон за политическата ни действителност. След предумишленото убийство на политическия дисидент Георги Марков на моста “Ватерлоо” в Лондон доживяхме и есктрадиция на политически мигрант от нашата страна, независимо от решенията на компетентните съдебни институции. България депортира човек в Турция, по искане на режима там, режим, който суспендира Европейската Конвенция за Защита Правата на Човека и настоява да върне смъртното наказание, за да се саморазправи с опонентите си.

Действията на българската МВР администрация са в разрез с нормалните представи за върховенство на закона.

Протестна мрежа е на мнение, че отговорност за този срамен за държавата ни акт носи цялото правителство и най-вече министър-председателят и министърът на вътрешните работи. Не по-малка е отговорността на парламентарно представените партии и особено тези от управляващото мнозинство, които подкрепят авторитарния режим в съседна Турция, и които, мълчаливо или не, са спомогнали да се достигне този нов срам в най-новата ни история.

Протестна мрежа подкрепя всеки порив на свобода срещу авторитарен режим, където и да е по света.

Настояваме за пореден път за оставка на цялото правителство, поставило България в унизително и срамно положение.

“Протестна мрежа”

11 август 2016 г.

По същия повод известният адвокат Румен Николов написа на стената си във ФБ:

RUMEN NIKOLOV

Знаете, че има два вида адвокати. Честни и най-обикновени. Аз съм от обикновените. Та, в това си качество, а и като юрист познаващ перфектно българското материално и процесуално право мога да ви кажа, че в случая с Бююк няма каквото и да е било нарушение на закона. Искам да поздравя Министър Бъчварова за смелото решени и добре проведената операция по изхвърляне на този от държавата ни. Така трябва да се действа. Има още 30-40 такива като него, които веднага трябва да бъдат изметени в Турция. Браво Румяна!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене