Благоевградски бизнесмен се размина на косъм от зверска катастрофа, тир го изхвърли от пътя

лагоевградски бизнесмен се разминал на косъм от зверска катастрофа край санданското село Градешница, след като ТИР буквално го изхвърлил от пътя. Росен Малкочев изпрати писмо до редакцията на вестник „Струма“, в което изразява своето възмущение от отношението на полицай от управлението в Сандански, който бил дежурен в понеделник и по думите му се държал арогантно с него, без да обърне внимание на инцидента, за който той сигнализирал чрез конферентна връзка през тел. 112.

Публикуваме част от писмото, изпратено на редакционната поща:

„Здравейте!

На 08.08.2016 г. в 10.58 ч., пътувайки за Сандански, в началото на село Градешница ТИР с номер на ремарке Е 7287 КХ предприе умишлено маневра изпреварване и брутално ме изхвърли от пътното платно с цел да ми навреди и дори убие. Добре че около 20 м преди този участък свърши мантинелата и аз бях принуден да се спася на осеяния с дупки банкет, защото щеше да ме убие.

Веднага се обадих на телефон 112 и оттам ми направиха конферентна връзка с МВР – Сандански. Обясних на дежурния какво е станало, поискаха ми номер на камиона и на мобилния ми телефон. След като уточнихме нещата, дежурният обеща в района на Сандански да спрат камиона и да ми се обадят. От Градешница карах след ТИР-а в очакване той да бъде спрян. Карам си, карам си… отминахме Сандански и на разклона за Петрич камионът отпраши в посока Кулата.

След около 2 часа не издържах и се обадих на дежурния полицай в Сандански да разбера какво става. Дежурният се държеше като грубиян… Едва ли не аз трябваше да му се извиня, че му досаждам. Накрая го помолих да ми се представи и каза, че е полицай Гърков.

Питам аз: Вие полицаи ли сте, или хора, които са се самозабравили? Полицията по света служи на народа си, а в България се гаври с гражданите си.

Ако на някого му е тежка службата или няма качествата, или е там с други мотиви, да си взима шапката и да го няма.

Ако този шофьор на камион е пиян, той утре може да сгази вашето дете, защото вие като полиция не работите.

Към полицията:

Какво ще предприемете спрямо този ваш служител ?

Ще ви гоня до дупка, защото ми писна!

Изхвърлете НЕГОДНИЦИТЕ от полицията, докога да ви чакам?”, е написал Малкочев.

Репортер на вестник „Струма“ се свърза по телефона с Росен Малкочев, който има транспортна фирма за международни превози.

„Отдавна мисля да си сложа камера в колата, но така и не съм го направил още, а това трябва всеки да го има, за да покаже след това нарушението. Ние трябва да разчитаме на полицията. Възмутен съм, че не им дреме и не си вършат съвестно работата. Аз не мога да докажа този ужас, който преживях на пътя, хубаво е да има камери в колите и да се документира всичко. Защото този тираджия ще каже: „Аз не бях!”, и няма как сега да го докажа.

Полицаят Гърков ми каза: „Една патрулка тръгна за Благоевград и не са срещнали такъв камион”. Казах, че тая патрулка трябва да спре, да изчака 10 минути да мине камионът, а те в насрещното къде ще търсят някой си… А аз карах зад ТИР-а и не съм видял никъде полицейска кола по пътя. Все пак си имам позиция, не мога да си премълчавам нещата,защото ми писна вече от безделници и държавни служители, които се мотат там, ден да мине, друг да дойде…

Знаете ли, че през цялото време имаше мантинела от дясната страна и имах щастието на 20 м да свърши и така се отвори място да ида на банкета. Иначе щях да се окажа между ремаркето и мантинелата, просто беше страшно. Умишлено влезе рязко вдясно и ме изхвърли.

Яд ме е, защото тези полицаи имаха 15 минути да го спрат за проверка. Щях да се почувствам удовлетворен, че полицията ме защитава и реагира.

Дежурният полицай ми взе телефонния номер, аз имам 4 мин. конферентен разговор с него, в който му обяснявам всичко и го чакам 2 часа след това да ми върне обаждане да ми каже какво се е случило. Не може да реагират само когато има смъртен случай.

25 години имам книжка, такъв уплах не съм преживял, просто имах голям късмет. Хората си мълчат, а това е ежедневие на пътя“, категоричен е Малкочев.

Репортер на в. „Струма“ се свърза с пресцентъра на МВР – Благоевград, откъдето коментираха лаконично, че водачът на товарния автомобил, за който е бил подаден сигналът, е установен и предстои да се докаже вината му.

В момента се проверява в РУП – Сандански дали наистина служителят на реда Н. Гърков се е държал арогантно с потърпевшия Росен Малкочев, ако се докаже това, той ще бъде наказан.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене