Неврокопската футболна звезда Димитър Пиргов: Давам всичко за „Левски“, феновете са номер едно в България

Един от летните трансфери в Левски, около когото се шумеше най – малко бе Димитър Пиргов. 26 – годишният централен защитник смени бялата фланелка на Славия със синята на Левски. Според мнозина, неговата функция бе по скоро резерва на титулярите Ал. Александров и Серджан Лукин. Контузията на румънеца обаче даде шанс на Пиргов и той изигра два силни мача в квалификациите за Лига Европа срещу Марибор.
„Във всяка тренировка гледам да давам 100% от себе си. Това дали ще съм титуляр или резерва в дадения мач го решава треньора. Мисля че има много добри футболисти на моята позиция в Левски. Това пределно ме мотивира всеки ден да давам максимума от себе си. Надявам се да се наложа. С всеки изминал ден се чувствам много по – добре. В обстановката в Левски много бързо се свиква, всичко е на много професионално ниво. Надявам се да помогна на отбора за постигане на целите си.“
Димитър Пиргов, който има гол във вратата на настоящия си клуб с екипа на Славия и то на стадион „Георги Аспарухов“ е категоричен, че трите точки срещу Монтана са задължителни (б.р Левски не успя да победи Монтана, завършвайки 0:0 за изненада на всички през уикенда)
„Мисля, че настроението е приповдигнато. Все още не сме преживяли момента от отпадането срещу Марибор. С една победа във вътрешното първенство обаче нещата ще се подобрят и ще тръгнат в правилната посока.“
Пиргов бе желан от Левски още докато носеше екипа на „Пирин“ Гоце Делчев още в края на 2012 година. Все пак няколко години по – късно бранителят усети какво е да играеш на „Георги Аспарухов“ със синята фланелка.
„Чувството да играеш на пълен стадион с екипа на Левски е нещо запомнящо се. Радвам се много, че съм в Левски. Ще дам всичко от себе си и се надявам отборът да върви напред. Феновете са може би най – добрите в България. Трябва да преследваме титлата!“.

С ЛЮБЕЗНОТО СЪДЕЙСТВИЕ НА НОВА ТВ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене