Пирин загуби от Берое с 0:1

Двубоят Пирин-Берое завърши с 0:1. Резултатът за гостите откри младият Стивън Петков в 24-ата минута.

В началото на срещатата „Орлетата“ играха по-активно и създадоха първите по-опасни положения пред една от двете врати. Първо Маркиньос стреля с глава над вратата на Благой Макенджиев, а след това отново бразилецът изведе Александър Башлиев на добра позиция в наказателното поле на заралии, но играещият на дясното крило бранител стреля встрани от гредата.

След почивката домакините продължаваха да търсят изравняване на резултата, но така и не успяваха да създадат опасности пред вратата на Благой Макенджиев. В 79-ата минута все пак и „орлетата“ успяха да стигнат до добро положение за гол. Маркиньос бе оставен да стреля по диагонала, но не успя да уцели рамката на вратата зад Макенджиев.

Домакините дадоха всичко от себе си, за да постигнат първа победа през сезона, която да ги доближи на 5 точки от Ботев (Пловдив) преди прекия двубой с другия тим в зоната на изпадащите, но за жалост не успяха. Мачът е не по-малко важен и за гостите. След победата заралии се изкачват на 4-ото място в таблицата, само на две точки от водачите Левски и Литекс.

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене