Чемпиънс Фактори байк парк „Рилски езера“ над Сапарева баня отваря врати

Съоръжението се намира непосредствено под Седемте рилски езера и е истинско бижу на територията на община Сапарева баня

Именно тя съвместно със спортен клуб “Чемпиънс Фактори” и „Рила спорт“ АД е в основата на изграждането му.

Днес – 6 август, официално се открива като ще бъде официално открит при долна станция на лифта и посетителите на парка ще имат възможност за първи път да се спуснат по първите три изградени трасета. Едното от тях е предназначено за дисциплината спускане, докато другите са туристически и са подходящи за начинаещи и средно напреднали колоездачи.

Целта е да се изгради добре структуриран байк парк, предлагащ много удобства за посетителите и от тази гледна точка тепърва предстоят още дейности. Така например на дневен ред вече се поставя изграждането на останалите планирани трасета за спускане, ендуро, крос кънтри, както и прочистване и маркиране на вело трасе от долната станция на лифта до град Сапарева баня. С изграждането на този маршrут с дължина 15 км. и лек наклон надолу, посетителите на парка ще имат възможност да се спуснат от горната станция на лифта до Сапарева баня.

Начинанието е ориентирано към възможно най-широк кръг от хора, занимаващи се с колоездене, както и към туристите, посещаващи уникалния природен феномен Седемте рилски езера.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене