Новият треньор на орлетата Ст. Генов флиртува с феновете: Дойдох в Благоевград, защото тук мирише на футбол

Орлетата стартираха снощи предсезонната си подготовка с традиционния водосвет и без 7 от героите в мисията „Оцеляване“ в отминалото първенство. На всички тях договорите изтекоха и няма да бъдат подновени. Сред нежеланите са двамата бразилци Маркиньос и Бергонси, които натоварваха бюджета с едни от най-високите заплати. Отива си петричанинът Благой Наков, който цяла година изтърка резервната скамейка. Авторът на спасителния гол срещу „Монтана“ Даниел Генов си реди трансфер в чужбина, Александър Дюлгеров подписа с пребоядисания „Литекс“, Емил Виячки се прибра в Дупница, недоволен от малкия брой мачове, в които получи шанс за изява. Най-неприятно изненадани останаха феновете от отсъствието на Янко Сандански. Кресненецът влизаше в сметките за новия сезон, но е поискал отсрочка до края на месеца, за да опита да излезе зад граница.

Броят на попълненията припокрива броя на напусналите. Най-известното име е това на един от любимците на благоевградската агитка Владислав Златинов. На стадион „Христо Ботев“ се завръща младежкият национал Манол Чапов, който заедно със Златинов риташе през пролетта в изпадналия „Локомотив“ /Мз/. Договор с тима от родния си град парафира Станислав Костов. Синът на бившия капитан и треньор на зелено-белите Йордан Костов ще бъде на линия от днес. От „Добруджа“ идват защитникът Костадин Ничев и халфът Християн Казаков, от „Нефтохимик“ – Тодор Гочев, и от „Лудогорец“ вратарят Георги Аргилашки, който единствен е със статут на преотстъпен. В мъжкия отбор се качват и шестима юноши от школата.

На официалното представяне новият наставник Стефан Генов се легитимира пред ултрасите с думите: „Дойдох в Благоевград, защото тук мирише на футбол”. Единият от помощниците на предшественика му Наджи Шенсой – Стефан Гошев, остава в щаба на пловдивчанина, както и кондиционният спец Антон Дончев, бившият страж на орлетата Михаил Ролев сменя досегашния треньор на вратарите Димитър Атанасовски.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене