Нямало да бъде полезен! Вельо Илиев напусна ОбС – Петрич

Бившият кмет на Петрич Вельо Илиев напусна Общинския съвет. Той подаде заявление вчера, че се отказва от поста на общински съветник, с мотива, че е служебно ангажиран в София и няма да може да изпълнява пълноценно задълженията си. „Не съм в състояние да участвам редовно в заседанията на комисиите и на сесиите и няма да бъда полезен, заради това реших да напусна ОбС – Петрич”, обясни Вельо Илиев.

На негово място влиза икономистът Росен Велев от листата за общински съветници на МК “Роден край“, спечелила над 10% от гласовете на местните избори. Той има счетоводна къща и транспортна фирма.

Припомняме, че миналия месец Вельо Илиев бе назначен за управител на „Екоинженеринг – РМ” ЕООД от министъра на икономиката Божидар Лукарски, който е и лидер на СДС. Фирмата, която е на 100% държавна, е с капитал от близо половин милион лева, а основната й дейност се състои в изготвяне на проекти и програми за техническа и биологическа рекултивация и мониторинг на радиоактивни замърсени обекти и пр. Освен Вельо Илиев, държавното дружество има и втори управител – Луко Маринов, който е назначен преди него.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене