Банско е готов за откриването на сезона идната седмица

„Козлите“ ще играят срещу новака в групата „Етър“, който след дълго митарстване в доните дивизии се върна при професионалистите

Мачът ще се играе от 18.00 на стадион „Свети Петър“, това отреди жребият за второто ниво на българския футбол. Противникът бе изтеглен от изпълнителния директор на тима Йордан Баряков по време на специална церемония в БФС, според когото отборът е напълно готов за старта на „Б“ група, каквото е мнението и на треньорския щаб. Мнението на силните хора в клуба е, че цялата подготовка е преминала според утвърдения график и според предварително поставените намерения. Проведените контроли са били достатъчни. Последната от тях бе на практика официално представяне на отбора пред собствена публика. Става дума за мача срещу „Струмска слава“(Радомир), който завърши 3:0 в поза на тима от планинския курорт. В него не взеха участие завърналите се в „Пирин“(Гоце Делчев) Борислав Хазуров и Любомир Витанов, но за сметка на тях на линия бяха последните нови Благой Наков и Красимир Илиев. Двамата на практика дебютираха за клуба, след като в различни периоди играха за него. За Илиев дори това бе по-скоро – до края на миналото първенство, след което премина в „Нефтохимик“, където обаче му оказаха, че няма да играе като титуляр и той предпочете да дойде отново в Банско и да играе редовно макар и във втора дивизия.

До края на седмицата всички те, както и останалите в тима ще бъдат картотекирани за старта на първенството, за да може да са готови за дебюта си в събота.

Иначе жребият посочи два последователни мача срещу тимове, изкачили се от Северозападната „В“ група и завърнали се в професионалния футбол след дълги години кретане из аматьорското ниво във футбола ни. Освен „Етър“ в ървия, във втория кръг Банско среща „Ботев“(Враца), а в четвъртия кръг  на шампионата на стадион „Свети Петър“ ще гостува вторият отбор на ЦСКА за гвоздея в програмата на „Б“ група за „козлите“ през есенния полусезон.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене