Чаровната хаджидимовалийка Елена Петрелийска, която за малко не покори върха на Мастър шеф, отвори кулинарно училище в столицата

Силвия СТОЯНОВА
Кулинарното училище „Yummy cooking” е създадено през септември 2015 година и оперира на територията на Miele Experience Center в град София, на улица „Бяла черква”N24. Това е мястото, където ще почуствате тръпката от приготвянето на различни видове ястия, удоволствието от работата с уредите на Miele и насладата от овладяването на техникaта на готвенето. При нас може да научите тайните на любимите ви кухни и да се насладите на изискана вечеря след това. Създадено за малки и големи, кулинарното училище има за цел на в рамките на три часа да ви предразположи да се отпуснете, за да се насладите на приятната атмосфера на Miele Experience Center и да насочите вниманието си към нашите шеф готвачи.
Кулинарно училище Yummy cooking предоставя една наистина чудесна възможност за натрупване на практически опит за хора, които имат желание да развият своите кулинарни умения. Като един от най-добрите кулинарни училища в България и с помощта на нашите готвачи, ще откриете някои от днешните най-популярните ястия като средиземноморска, индийски, тайландски, китайски и мексикански. Едно нещо, което всички тези ястия ги обединява е че успехът им се дължи на професионални хора, които владеят изкуството си до съвършенство. Философията на „Yummy cooking” е свързана с осигуряване на високо качествени, професионални и забавни кулинарни курсове.
Вместо заключение ще кажем, че сме горди от това, което ние създаваме, използваме най-висококачествени уреди от фирма Miele и вярваме, че добрата храна е от водещо значение за всяка успешна работа.
КОЯ Е ЕЛЕНА?
Казвам се Елена Петрелийска и смятам себе си не просто за готвач, а за кулинар от 21- ви век. А те се отличават с много по-голяма роля, изиграна извън пределите на кухнята . Да си такъв кулинар, означава да имаш социална отговорност.
Харесва ми да готвя, защото намирам това за много лично преживяване, защото обичам да се храня, защото обичам здравословното и смятам , че е постижимо дори и в наши дни да се готви щадящо и осъзнато. За мен простото никога не е означавало лесно. Такива са и ястията , с които експериментирам-премахвам всички излишни екстри. В резултат на това се получава яснота и категоричност, поднесени в чиния.
Знам , че са нужни изключителни умения, които се придобиват само чрез работа и още работа. Знам , че в мен живее новатор и нямам търпение неговите характеристики да се проявят в пълната си мощ.
Предпочитам да съм орех с тънка и не толкова лъскава черупка,но с голяма и вкусна ядка, пред това да съм орех с лъскава, дебела обвивка, но празен и сух отвътре. Аз готвя, защото това владее въображението ми. За мен кулинарната индустрия е пространството ,в което се срещат устойчивото развитие и креативността.
Отдадена съм на изследването на добрия вкус и безупречната визия. Правя доста грешки в кухнята учейки се, но гледам в тези моменти да не се плаша, защото изход винаги има- трябва мислене, което да прерасне в креативност и това да се случи много бързо.
Работя в семеен бизнес, създаден от родителите ми, в която среда се научих на дисциплина, отговорност и трудолюбие. Наскоро създадох свой кулинарен блог, в който давам заявка , че ще споделям вкусни рецепти, сготвени с мисъл.
Водя кулинарна рубрика със здравословна насоченост. Приемам участието в Yummy Cooking като мисия, в която да покажа на хората, че те могат! Готвенете е изкуство , а аз предлагам да творим заедно.
КОЙ Е ДАРИН?
Дарин Стойков е ПР по образование и кулинар по душа и призвание. Сериозните му кулинарни експерименти започват през 2010 година и през 2011-та стартира своя кулинарен блог www.fkusno.com, където публикува рецепти, ревюта на продукти и ресторанти, полезни съвети.
Определя себе си като експериментатор, а всяка рецепта като предизвикателство – какво може да се промени, подобри, съкрати или направо замени. Винаги спазва правилото си да публикува само успешните резултати от своите кулинарни приключения и то след второто успешно приготвяне.
Мечтае за малка пекарна в центъра на София, а дотогава можете да усетите заедно с него магията на домашно приготвената храна само в курсовете на YummyCooking.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене