Над 100 ентусиасти от страната мериха сили в „Мечи крос“ в Белица

Над 100 ентусиасти демонстрираха спортен хъс и желание за победа в първия национален любителски крос „Мечи крос – Белица – 20116”, който се проведе днес в планинското градче.

Състезателите мериха сили в две дистанции – на 7,2 и на 12,7 км с маршрут от центъра на Белица до Парка за танцуващите мечки.

Не само участниците в спортния маратон, но и всички гости се увериха в невероятния планински район около град Белица, който е подходящ за всички любители на планинското бягане, тъй като предлага различни по трудност и дължина маршрути. В по-голямата си част, около 60% , маршрутът преминава по асфалтиран път, но останалите 40 % от трасето никак не са леки, имайки предвид стръмния горски терен, стигащ до Парка за танцуващите мечки.

Гено Уваров спечили купата на кмета в организирания „Мечи крос-Белица-2016” в 12,7 км маршрут. Опитният пловдивчанин се беше съсредоточил изцяло в подготовката си за планирания маратон и пробяга разстоянието за 58 минути и 43 секунди. Втора се класира Таня Димитрова за времето от 1 час и 5 минути. След нея финишира Георги Велков, а с малка разлика след него се нареди Константин Кочуков. Марина Вазкичева и Галя Чотова също се представиха с добро време.

На определената дистанция от 7.2 км първи финишира Георги Тодоров Василев от Белица с 28 минути и 46 секунди. След него втори се нареди Радослав Попов от Разлог, третото място остана за Ива Петрова от София. Четвърти стигна до финала Венцислав Камберов от Елешница, а пети финишира Сабри Косов от Белица.

Амбицията на организаторите от Община Белица, Фондация „Четири лапи”, Сдружение с нестопанска цел „ПЛОВДИВ БЯГА” и читалище „Георги Тодоров-1885″ и на местните хора е да популяризират бягането и природния феномен Белица, номинирана с марката ЕДЕН на Европейския съюз за „Най-добра европейска дестинация за туризъм в защитените територии на България“.

Да привлекат нови съмишленици, да накарат хората да спортуват, да живеят по-здравословно и да се връщат отново и отново в природния феномен – Белица – тази задачи пък си постави кметското ръководство в лицето на градоначалника Радослав Ревански. Той и екипът му имат амбицията догодина спортният маратон „Мечи крос“ да бъде с международно участие.

Радослав Ревански благодари на всички участници и организаторите в мечия крос, като им пожела да бъдат здрави и успешни, да бъдат упорити и борбени не само в спорта, но и в ежедневието си.

ИЛИНДЕНПРЕС

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене