Още преди сезона отбор от югозападната „В“ група остана без треньор

Това е наставникът на „Беласица“ Ангел Славков, който напусна поста в клуба само два дни след проверката срещу „Пирин“(Гоце Делчев)

Преди нея специалистът даде да се разбере, че няма намерение да изневерява на даденото обещание на ръководството на отбора от Петрич. Оказа се обаче, че има разминаване в договорените параметри и условия за работа и поети ангажименти от страна на бившия шеф на отбора д-р Христо Мазнейков и новата управа на футболния клуб, който беше трансформиран от сдружение с идеална цел в еднолично дружество с ограничена отговорност в началото на месеца.

Бившият футболист на „Левски“ за последно води третодивизионния отбор в днешната проверка срещу „Рилски спортист“ в Самоков, загубена с 0:1, след която отпраши директно за София. С неговото име се свързва стабилизирането на „Беласица“ през миналата година, когато направи необходимото да направи от изоставащия клуб отбор, съставен от местни футболисти, който може да играе добър футбол. Това се видя най-ясно от представянето срещу ЦСКА миналата кампания, друг интересен факт е, че надигра много от водещите отбори. С пребиваването на Ангел Славков в Петрич пък се свързва и един любопитен факт, свързан с „Пирин“(Гоце Делчев), който няма победа по време на престоя му в „града на кестените“.

„Още вчера информирах ръководството за решението ми да си тръгна. Преди контролата днес казах и на момчетата, че това ще бъде последния ни мач заедно. Оставям добре подготвен отбор с футболисти, научени да си доставят удоволствие от футболната игра. Смятам, че част от тях имат възможности да играят в професионални отбори. Пожелавам успех на „Беласица“ и се надявам клубът да се върне в най-кратки срокове на стадион „Цар Самуил“ и в професионалния футбол, където му е мястото. Петрич и многото хора, обичащи футбола в този прекрасен град, го заслужават“, каза още Славков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене