Ексклузивно в Топ Преса: БФС зачеркна окончателно „Пирин“ (Разлог) от професионалния футбол

БФС зачеркна окончателно „Пирин“ /Рз/ от професионалния футбол. Това стана ясно от утвърдения вече състав на реформираната „Б“ група от 16 отбора

В нея вместо разложани фигурира „Септември“ /Сф/, който ще играе мачовете си в столицата, след като цяла пролет ползваше в първенството стадион „Септември“ в планинското градче и ползваше името на местния тим. Все още не е ясно дали тимът от Разлог ще наследи септемврийци в Югозападната „В“ АФГ, или ще започне от нулата – пиринската бундеслига. На мястото на дубъла на „Литекс“ е внедрен вторият състав на ЦСКА-София.

От миналия сезон продължават „Банско“, „Лудогорец ІІ“, „Поморие“, „Созопол“, „Ботев“ /Гъл/, „Оборище“, амнистия хвана изпадналия „Спартак“ /Пл/. По право във Втора професионална група влизат първенците в СЗ и ЮИ „Етър“ и „Несебър“, както и подгласниците в ЮЗ „Витоша“ /Бистрица/ и в СЗ „Ботев“ /Вр/. На поканата на централата да запълнят вакантните позиции откликнаха 13-ият в третия ешелон на Югоизток „Левски“ /Карлово/ и 12-ият в Югозапада ФК „София“, който се преименува на „Царско село“, уайлд карт получи победителят в софийската четвърта дивизия „Локомотив“ /Сф/.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене